Borgmester Henning G. Jensen indlagt

Aalborg Kommunes borgmester Henning G. Jensen blev mandag morgen indlagt på Aalborg Sygehus, hvor det blev konstateret, at han havde haft en blodprop i hjertet.

Ifølge lægerne skal Henning G. Jensen have en bypass operation i løbet af de næste 8-10 dage, hvorefter han forventes at blive udskrevet fra sygehuset i løbet af august måned. Herefter råder lægerne til en arbejdsfri periode på tre måneder.

Jeg har besøgt Henning G. Jensen på sygehuset i dag, og han er ved godt mod; men er også realistisk omkring situationen og forventer derfor først at være tilbage på jobbet sidst på året.

Jeg har ikke yderligere oplysninger omkring Henning G. Jensens situation; men så snart der måtte være nyt, vil jeg udsende en ny meddelelse herom. Til orientering kan jeg oplyse, at familien ikke ønsker at blive kontaktet angående indlæggelsen.

Som konsekvens heraf indkalder viceborgmester Helle Frederiksen til næste byrådsmøde mandag den 20. august 2012, hvortil stedfortræderen for Henning G. Jensen som byrådsmedlem indkaldes, og hvor der skal udpeges en fungerende borgmester.

Ifølge den kommunale styrelseslov tilkommer det den gruppe, der i forbindelse med byrådets konstituering udpegede borgmesteren, at udpege den, der under borgmesterens fravær skal varetage funktionen som borgmester. Udpegningen vil derfor blive foretaget af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Jeg har derfor i dag anmodet gruppeformanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe Hans Henrik Henriksen om at iværksætte udpegningen.

Jens Kristian Munk
Kommunaldirektør

Emneord: Borgmester, Sygdom, Blodprop
Aalborg Kommune på DenOffentlige.dk Aalborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 74 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.03.13 Ledelse
  Få hjælp til at bringe sygefraværet ned

  Sygefravær koster dyrt i form af løn til sygemeldte medarbejdere, opgaver der ikke bliver udført og pres på de øvrige medarbejdere. Du kan få hjælp til at få styr på sygefraværet i din virksomhed. Der er god økonomi i at bekæmpe sygefraværet i virksomheden. Lavt sygefravær giver bedre trivsel på arbejdspladsen, og raske medarbejdere skal ikke have sygedagpenge.

 • 27.11.12 Ledelse
  Nyhedsbrev: Syge vil have lederen på banen

  En opmærksom og nærværende leder kan få de mest syge hurtigere tilbage på arbejde. Det viser en ny undersøgelse som CABI har foretaget blandt de ansatte i Region Syddanmark, der har mest sygefravær. Spørger man de mest syge, hvad der skal til for at få dem hurtigere tilbage i arbejde, er svaret klart: De efterlyser en nærværende og opmærksom leder, som er villig til at tage flere samtaler med den sygemeldte.

 • 20.06.12 Politik
  KL: Samme regulering af vederlag til kommunalpolitikere som til MF’ere

  Når Folketingets medlemmer kan bevilge sig selv en bedre regulering af deres løn, burde de også være lydhøre over for kommunalpolitikeres rimelige ønske om en bedre regulering af deres vederlag. Det siger KL’s formand, Erik Nielsen, i en kommentar til, at Folketinget netop har vedtaget en ny og gunstigere regulering af deres egen lønudvikling.  

 • 14.02.11 Ledelse
  Sygefravær blandt ikke-vestlige indvandrere er markant højere end blandt danskere

  Indvandrere med ikke-vestlig baggrund er sygemeldt længere og oftere end deres etnisk danske kolleger. Og når de raskmeldes, går hver femte direkte til ledighed mod kun hver tiende etniske dansker. Situationen er meget dyr for samfundet, og en løsning er ikke umiddelbart i sigte.

 • 29.05.13 Velfærd
  Børn af alvorligt syge forældre får støtte

  En pulje på 5 mio. kr. bliver nu fordelt til en række projekter, der skal hjælpe børn af alvorligt syge forældre. Projekterne fokuserer på bl.a. uddannelse af personale og involvering af barnets familie.