Claus Antony Bang Andersen får Aarhus Kommunes Handicappris

Ved et arrangement på Aarhus Rådhus i dag blev Claus Antony Bang Andersen hædret med Aarhus Kommunes Handicappris 2012. Ved prisoverrækkelsen forklarede borgmester Jacob Bundsgaard, at Claus Antony Bang Andersen bl.a. blev tildelt prisen for sit store engagement med at sætte fokus på sindslidendes vilkår.

Et panel bestående af repræsentanter fra DH, LO, kulturlivet og Han-dicaprådet valgte Claus Antony Bang Andersen ud af to nominerede kandidater fra et større felt.

Claus Antony Bang Andersen har i en årrække arbejdet for at sætte fokus på sindslidendes vilkår I 1997 oprettede han sindnet.dk, hvor de sindslidende, som har for stor angst for at komme ud i virkeligheden, komme i kontakt med hinanden.

Borgmester Jacob Bundsgaard:

”Claus Antony Bang Andersen har gjort en fantastisk indsats for en anonym gruppe og vist, hvordan nettet kan bruges som en god start på kommunikation mellem sindslidende. Det er i mine øjne et levende bevis på, at alle borgere i Aarhus kan gøre en forskel – og at Aarhus er en by for alle”.

Formand for Handicaprådet Tatiana Hjorth Sørensen udtaler:

”Claus Antony Bang Andersen fortjener et ekstra skulderklap, fordi han har gennem sit forum ”Sindnet.dk”, har skabt mulighed for at sindslidende kan komme i kontakt med hinanden og dermed undgå isolation.”

Fakta om Handicapprisen

 • Det er 2. gang prisen uddeles.
 • Handicapprisen uddeles af Aarhus Kommune. Den uddeles i anledning af FN’s internationale handicapdag. Den internationale markering af dagen har som formål at fremme forståelsen for vilkårene for menne-sker med handicap og at mobilisere støtte til personer med handicaps værdighed, rettigheder og velfærd.
 • Prisen kan gives til en eller flere personer eller en virksomhed, der er bosiddende i Aarhus Kommune. For at komme i betragtning til handi-capprisen skal initiativet og/eller indsatsen være noget særligt – gerne nytænkende og alternativt.
Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 180 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 06.12.12
  Stort tillykke til Claus med prisen

  Som medlem af Sindnet.dk vil jeg lykønske Claus med prisen. Det er dejligt, at sindslidende kan hjælpe hinanden f.eks. via internettet, som i dette tilfælde.

  Det er også rart med positiv historie i forhold til de sindslidende i stedet for kun hører om de negative historier, så som at psykiatriske patienter er stukket af fra de psykiatriske hospitaler eller at der er store nedskæringer på psykiatriområdet.

  Så endnu engang tillykke med prisen

  Med venlig hilsen

  Jesper van der Schaft, medlem af Sindnet.dk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer