Direktør i København fritaget for tjeneste

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen har i dag fritaget administrerende direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Lene Sillasen for tjeneste. Det sker på baggrund af en afdækning af arbejdsmiljøet i Centralforvaltningen, som borgmesteren satte i gang efter en henvendelse fra fire fagforbund. Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen udtaler:

Undersøgelsen peger på en uhensigtsmæssig ledelsesadfærd. Den peger også på en udskiftning af den administrerende direktør som en forudsætning for at få genskabt et tillidsfuldt arbejdsmiljø i centralforvaltningen.

Endvidere peger undersøgelsen på, at problemerne vedrørende det psykiske arbejdsmiljø har stået på i en årrække. Direktionen er på intet tidspunkt gået til mig med information herom.

Derfor har jeg i dag fritaget den administrerende direktør for tjeneste, mens sagen afklares.

Anne Skovbro, Økonomiforvaltningen, er i dag blevet konstitueret som administrerende direktør.

I løbet af sommeren vil der blive udarbejdet en handlingsplan, der kan genskabe et arbejdsmiljø præget af moderne og inddragende ledelse for medarbejderne i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Borgmesteren har ikke yderligere kommentarer.

Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 28.06.12
  Toppen af isbjerget - hvad med resten (den farlige del)?

  Mon ikke det kun er toppen af isbjerget. Og skulle det være lidt mere midt på man skulle finde problemet? Lenes ledelsesstil er faktisk ret OK. Hun er direkte, men befriende ærlig.Og så brænder hun for sine sager.
  På mellemleder niveauet er der til gengæld nok alt for meget "fnidder" og mange af mellemlederne er nok ikke helt så kvalificerede personaleledere, som man kunne ønske sig. Og de metoder, som Lene beskyldes for at bruge (frygt og terror, chikane nævnes) er sammen med manglende anerkendelse og respekt for flere ansatte hverdag i Sundhedsforvaltningens centrale stabe og har været det i flere år.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer