Haarder fejrer 20 år som minister

Bertel Haarder fejrer tirsdag tyve års jubilæum som minister og slår såvel Stauning som Krag i anciennitet

Når Bertel Haarder tirsdag fejrer tyve års jubilæum som minister, kommer han i en særlig liga. Han overtrumfer begge socialdemokratiske statsministre Thorvald Stauning og Jens Otto Krag i anciennitet og overgås kun af socialdemokraten Kristen Mortensen Bording.
Efter systemskiftet i 1901, da parlamentarismen blev indført, har Kristen Mortensen Bording rekorden som den længst siddende minister med 21 år, 9 måneder og 22 dage.
Haarder følger tirsdag med 20 år, mens Thorvald Stauning sad 19 år og 23 dage som minister.
Mens Kristen Mortensen Bording kun var landbrugsminister mellem 1924 og 1950, har Haarder skiftet mellem mange ministerier. Haarder begyndte med over 10 år som undervisningsminister i Schlüter-regeringerne.
Siden regeringsskiftet i november 2001 har han været minister for undervisning, forskning, ulandsbistand, nordiske samarbejde, kirke, EU-minister samt integration.
Siden den 23. februar 2010 har han været indenrigs- og sundhedsminister.
Desuden har Bertel Haarder været medlem af EU-Parlamentet.
Han har altid været Venstre-mand, har skrevet flere liberale bøger og er fast forfatter af festsange ved Venstres årlige landsmøder.
/ritzau/

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer