Hjalte Aaberg bliver ny regionsdirektør i Region Hovedstaden

Afløseren for regionsdirektør Helle Ulrichsen, der stopper ved årsskiftet, er nu fundet Det bliver Hjalte Aaberg, som fra årsskiftet sætter sig i stolen som øverste chef for de næsten 40.000 ansatte i Region Hovedstaden. Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har som ny regionsdirektør valgt den 46-årige Hjalte Aaberg, der kommer fra en stilling som administrerende direktør i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Regionsrådsformand: Stærk faglig kandidat
- Region Hovedstaden har valgt en stærk faglig kandidat, med kompetencer vi har efterspurgt inden for blandt andet miljø og infrastruktur. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S)

Hjalte Aaberg er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har siden 2006 været øverste chef for Teknik- og Miljøforvaltningens 2400 ansatte.

Inden da har Hjalte Aaberg bl.a. arbejdet som fuldmægtig i Sundhedsministeriet og som udviklingschef og direktør i Miljøkontrollen i Københavns Kommune.

- Jeg glæder mig til at skulle være med til at udvikle nogle af Danmarks vigtigste velfærdsydelser i Region Hovedstaden, hvor sundhedsområdet står helt centralt. Der er lagt stærkt politisk fra land med en ambition om at levere ydelser i verdensklasse. Og jeg glæder mig også til at prøve at gøre den regionale stemme endnu stærkere, når det kommer til ægte regionale udfordringer som infrastruktur, uddannelser, erhverv og klimaarbejde, siger Hjalte Aaberg.

Der var 16 kandidater til stillingen som regionsdirektør. Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har derefter behandlet et ansættelsesudvalgs indstilling.

Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer