Inger Marie Vynne er Lejres nye kommunaldirektør

Når kommunaldirektør Torben Gaarskær går på pension, får Lejre Kommune en ny topchef: 47-årige Inger Marie Vynne, der kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Gribskov Kommune.

Med mere end 10 års kommunal direktionserfaring og en solid uddannelsesbaggrund som offentlig topleder, er det en stærk profil, der fremover bliver Lejre Kommunes øverste administrative chef.

Inger Marie har gennemført en række store kommunale opgaver og projekter i sin tid som topleder – først fra Græsted-Gilleleje Kommune og senere fra Gribskov Kommune. Tidligere arbejdede hun som stabschef i Post Danmark og har undervejs i sit arbejdsforløb gennemført en række nationale og internationale uddannelsesforløb inden for ledelse.

Hun tiltræder stillingen som kommunaldirektør i Lejre den 1. juni 2013.

Attraktiv kommune
Om sin egen motivation for at søge jobbet som kommunaldirektør i Lejre Kommune fortæller Inger Marie:

- For mig at se er Lejre Kommune en enorm attraktiv kommune med mange muligheder for udvikling – både af kommunens service til borgerne og af kommunen som geografisk område med mange mindre byer og lokalsamfund. Jeg er optaget af, hvordan vi får de politiske visioner og strategier til at leve, så de kommer borgerne til gavn i dagligdagen. Jeg glæder mig til at tage udfordringen op i Lejre i samarbejde med både borgerne og politikerne i kommunen foruden hele den kommunale organisation, siger Inger Marie Vynne.

Samarbejde og inddragelse
Den nye kommunaldirektør i Lejre sætter en ære i at have et godt samarbejde, også indadtil i den kommunale organisation:

- Inddragelse og samarbejde er en selvfølgelighed for mig i mit ledelsesarbejde. Jeg glæder mig meget til at lære kommunen at kende og komme rundt og møde de ansatte på institutioner, skoler, ældrecentre, materielgårde osv. De ansatte i kommunen er jo dem, der udfører kerneopgaverne, og et godt samarbejde i organisationen er helt afgørende for kommunens evne til at løse sine opgaver til gavn for borgerne, siger hun.

Tilfører kommunen værdi
Borgmester Mette Touborg glæder sig over, at et enigt ansættelsesudvalg pegede på netop Inger Marie Vynne som Lejres nye kommunaldirektør.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Lejre Kommune får en meget kompetent og fremsynet kommunaldirektør som også kan udfordre os politikere. Både fagligt og personligt kan hun tilføre kommunen værdi. Dels fordi hun kommer med en stor indsigt i den kommunale verden, men også fordi hun har blik for, hvordan politiske beslutninger omsættes til konkret betydning for borgernes hverdag i Lejre Kommune, siger Mette Touborg.

Kort om Inger Marie:
• 47 år. Født og opvokset i Askov ved Vejen.
• Bor i Hellerup sammen med venner og familie, der også tæller tre hendes drenge på henholdsvis 12, 18 og 21 år.
• Løber, cykler, rider og spiller fodbold – og holder af at tilbringe ferierne i sommerhus ved den jyske vestkyst. 

Lejre Kommune på DenOffentlige.dk Lejre Kommunes vision er sammenfattet i bogen Vores Sted: Læs den her. Vi ønsker at være et sted med stærke fællesskaber, frirum til initiativ og naturen som rammen om det hele.
Aktivitet: Artikler: 24 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.