Jan Rose Skaksen i spidsen for KORA

08/10/2012

Administrator

Økonomi- og inderigsministeren har udpeget Jan Rose Skaksen til at være KORA's første direktør efter en enstemmig indstilling fra KORA's bestyrelse. Den 50-årige Jan Rose Skaksen var medlem af formandskabet for Det Økonomiske Råd 2003-2008, og han er nuværende medlem af regeringens Produktivitetskommission.

Han har tidligere undervist på Aarhus Universitet og Syddansk Universitet, og han har ledelseserfaring fra Syddansk Universitet og CEBR (Center For Economic and Business Research), som han stadig er tilknyttet. Jan Rose Skaksen er desuden forfatter og medforfatter til en stribe bøger, publikationer og artikler inden for emnet økonomisk politik.

Kan føre KORA’s vision ud i livet

Jan Rose Skaksen tiltræder stillingen som direktør i KORA 1. november 2012, og KORA's bestyrelsesformand Nina Smith siger:

- Bestyrelsen er meget glad for at kunne præsentere en så stærk kandidat som Jan Rose Skaksen som direktør for KORA. Jan er en meget anerkendt økonom med stor indsigt i det danske velfærdssamfund og en flot forskerkarriere. Vi er overbeviste om, at KORA med Jan Rose Skaksen som direktør vil lykkes med sin vision om at levere praksisnære analyser og forskning, som vil kunne gøre kommuner og regioner endnu bedre rustet i deres daglige arbejde med at sikre styringen, kvalitetsudviklingen og ressourceanvendelsen i den offentlige sektor.

Stor faglig autoritet og gennemslagskraft

Det er økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der har udpeget Jan Rose Skaksen, og Margrethe Vestager siger:

- Jeg er glad for, Jan Rose Skaksen er KORA's nye direktør. Han bliver en stærk og samlende leder for KORA, og med hans baggrund som blandt andet tidligere økonomisk vismand har han stor faglig autoritet og gennemslagskraft. Jan Rose Skaksen kender de forskellige velfærdsproblemstillinger fra både sin forskning og arbejdet som økonomisk vismand. Jeg er sikker på, han vil være med til at skabe stor synlighed omkring KORA's arbejde med at analysere og forske i, hvordan vi skaber bedre eller mere velfærd for de samme penge - eller færre. Jeg ser frem til et godt samarbejde.

Fakta om KORA

  • KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning blev dannet 1. juli 2012 ved en fusion af Anvendt KommunalForskning (AKF), Dansk Sundhedsinstitut (DSI) og Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI).
  • KORA's analyser og forskning har til formål at fremme kvalitetsudviklingen, styrke beslutningsprocesserne og forbedre kommunernes og regionernes ressourceanvendelse.
  • Professor ved Økonomisk Institut på Aarhus Universitet Nina Smith er formand for KORA's bestyrelse.

Mest Læste

Annonce