Marianne Thellersen ny innovationsdirektør på DTU

02/11/2012 13:51

Administrator

Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har altid haft en meget markant innovationsprofil målt på patenter, spin-out-virksomheder og samarbejdsaftaler med erhvervslivet. Denne profil styrkes nu yderligere med ansættelsen af Marianne Thellersen som ny koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab pr. 1. december 2012.

Marianne Thellersen skal stå i spidsen for DTU’s arbejde med at bidrage til værdiskabelsen i det danske samfund gennem patentering af universitetets opfindelser, styrkelse af danske virksomheders innovationspotentiale og etablering af nye virksomheder baseret på DTU’s forskning.

Det er en erfaren kemiigeniør, som nu vender tilbage til DTU. Marianne Thellersen er uddannet civilingeniør fra DTU i 1989, straks derefter blev hun ansat i Novo Nordisk og sidenhen i Novozymes, hvor hun blandt andet var chef for Marketing og Business Development. Marianne Thellersen kommer til DTU fra en stilling som programdirektør på CBS-SIMI Executive, hvor hun bl.a. har haft ansvaret for at udvikle den strategiske retning for uddannelse til medicinal- og biotek-branchen.

Marianne Thellersen har i løbet af sin 22-årrige erhvervskarriere også nået at efteruddanne sig med en HD i organisation og strategi fra CBS i 1993, en eMBA fra SIMI i 2007 og i 2008 gennemført programmet Leading Corporate Entrepreneurship, DTU Business/Stanford University.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har kunnet ansætte Marianne Thellersen som ny innovationsdirektør på DTU. Jeg er sikker på, at den internationale ledelseserfaring og brede forretningsforståelse, som Marianne Thellersen kommer med, vil være til stor gavn for DTU. Ligesom det også vil være til stor nytte for de danske virksomheder og det danske samfund, som står over for store udfordringer med at omsætte viden til innovation og innovation til produktion, som kan bidrage til at skabe og fastholde danske arbejdspladser,” siger Anders O. Bjarklev, rektor på DTU.

Marianne Thellersen bliver en del af DTU’s direktion, som udgøres af rektor, prorektor, to uddannelsesdekaner, universitetsdirektøren og koncerndirektøren for erhverv og myndigheder. Et vigtigt element i Marianne Thellersens arbejde bliver at bidrage til, at der også blandt DTU’s studerende udvikles en kultur for innovation og entrepreneurskab. 

Mest Læste

Annonce