Mikkel Warming genopstiller ikke

07/01/2013 17:59

Administrator

Mikkel Warming stopper som Socialborgmester i Københavns Kommune efter Kommunalvalget den 19. november i år. Samtidig stopper han også helt i kommunalpolitik. Dermed sætter den 43-årige Mikkel Warming punktum for en 19 år lang politisk karriere på Københavns Rådhus.

Han blev valgt til Borgerrepræsentationen 1994 for SF, men brød med partiet to år senere. Trådte ud af borgerrepræsentationen og overlod mandatet til SF. Fra 1998 har han repræsenteret Enhedslisten på Rådhuset.

Mikkel Warming har været Københavns Socialborgmester siden 2006. Og også Enhedslistens eneste borgmester på landsplan.

Enhedslisten fik sit foreløbig bedste kommunalvalg nogensinde i 2009, da partiet gik frem til ca 11 % og blev byen 3. største. I dag står Enhedslisten i aktuelle målinger til næsten en fordobling i København.

 Jeg er stolt og glad for at have bidraget til et mere solidarisk og socialt ansvarligt København, end det var da jeg startede i 2005. Vi har stigende ulighed i samfundet, men i København bruger vi flere og flere kræfter på at samle de dårligst stillede op, og hjælpe dem videre i livet, siger Mikkel Warming.

På grund af partiets regler om rotation kan Warming ikke fortsætte på Borgmesterposten efter 2 fireårsperioder. Men han vælger selv at stoppe i borgerrepræsentationen ved samme lejlighed.

 Man skal stoppe mens der stadig er nogen, der synes det er ærgerligt, at man stopper. Jeg afleverer en Socialforvaltning, der er i en bedre forfatning, end da jeg fik den. Og meningsmålingerne for Enhedslisten ser også særdeles lovende ud her i København, så jeg er stolt af at kunne stoppe på toppen, siger Mikkel Warming, der understreger at der er masser at tage fat på i 2013.

 Den voksende ulighed i København er den største trussel mod byens sammenhængskraft og fremtid. Det – sammen med arbejdet med en tillidsreform i socialforvaltningen, vil jeg bruge rigtig megen tid på i året der ligger foran os, siger han.

Mest Læste

Annonce