Ole Thomsen ny direktør i Region Midtjylland

Det bliver Ole Thomsen, der efterfølger Leif Vestergaard Pedersen som direktør i Region Midtjylland med særligt ansvar for sundhed.

Fra 15. august skifter Ole Thomsen stillingen som hospitalsdirektør på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus ud med en direktørpost i Region Midtjyllands direktion. Her bliver han direktør med særligt ansvar for sundhed, men også for it-området, der med mange store projekter spiller en central rolle i udviklingen af organisationen. Ikke mindst den fælles elektroniske patientjournal står ved en skillevej, hvor det denne sommer afgøres, om regionen skal indføre en fælles elektronisk patientjournal for alle hospitaler og i psykiatrien inden udgangen af 2011.

Valget af den nye direktør skete på regionsrådets møde 16. juni.

Ole Thomsen, 49 år, er uddannet cand. rer. soc. fra Syddansk Universitet. Forud for stillingen på Århus Sygehus var han sygehusdirektør for Randers Centralsygehus og før den tid administrationschef på Århus Sygehus.

Den vestlige del af regionen kender han fra stillinger i det tidligere Ringkjøbing Amt, hvor han i 1989 startede sit arbejdsliv som fuldmægtig inden for sundhedsplanlægning og sidenhen var kontorchef på handicapområdet.

- Der var otte højt kvalificerede ansøgere til stillingen. Når vi valgte Ole Thomsen, er det fordi han bidrager med den blanding af sundhedsfaglig indsigt, analytisk sans og erfaring med politisk styrede organisationer, som en direktørpost af denne kaliber kræver. Han har vist sin styrke og sine gode samarbejdsevner i flere tunge projekter, herunder formandsposter inden for EPJ-projektet og for Det Nye Universitetshospital siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Ole Thomsen afløser Leif Vestergaard Pedersen, der pr. 1. juli bliver ny direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Vicedirektør Kjeld Martinussen konstitueres pr. 1. juli og frem til 15. august i stillingen som direktør med særligt ansvar for sundhed.

Emneord: Hospitalsdirektør, Sundhed
Region Midtjylland på DenOffentlige.dk Region Midtjylland
Aktivitet: Artikler: 6 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.