Troels Lund Poulsen blev som blot 31-årig gjort til minister i 2007, hvor han overtog ansvaret for det danske miljø. Inden da havde han tjent sine politiske sporer som formand for Venstres Ungdom fra 1997 til 1999 og siden som folketingsmedlem fra 2001.

Portræt: Traktor-Troels tager en time-out

Fra mulig kronprins for Venstre til en plads på sidelinjen - Troels Lund Poulsen tager orlov fra Folketinget. Det er hårde tider for den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der søndag måtte tage orlov fra Folketinget som følge af balladen om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Dermed markerer sagen et foreløbigt punktum for en hurtig karriere mod den politiske top for ham.

Troels Lund Poulsen blev som blot 31-årig gjort til minister i 2007, hvor han overtog ansvaret for det danske miljø. Inden da havde han tjent sine politiske sporer som formand for Venstres Ungdom fra 1997 til 1999 og siden som folketingsmedlem fra 2001. Miljøministertiden gav ham lidt blandede anmeldelser, i hvert fald var begejstringen ikke så stor blandt miljøets organisationer.

Undervejs er det lykkedes Troels Lund Poulsen at skaffe sig tilnavnet "Traktor-Troels" - vist nok ikke på grund af hans erfaringer som landmand, men mere på grund af glæden ved bestemte traktortyper, som han benytter som fritidslandmand. Efter miljøposten blev Troels Lund Poulsen rykket frem i geleddet og udpeget til skatteminister fra februar 2010 til marts i år.

Derefter nåede han yderligere et halvt års tid som undervisningsminister. Undervejs har der været spekulationer om, at Troels Lund Poulsen konkurrerede med blandt andet Kristian Jensen om at blive "kronprins" i partiet og dermed en mulig ny formand.

I den dyst ser Troels Lund Poulsen ud til at have tabt terræn, og nu nævnes andre navne også som kandidater. Troels Lund Poulsen danner par med partifællen Sophie Løhde. Parret bor sammen på en landejendom ved Tølløse.

/ritzau/

Emneord: Portræt, Troels Lund Poulsen, Venstre
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1360 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 24.05.18 Velfærd
  Nye regler for førtidspension og ressourceforløb vedtaget

  Syge borgere skal kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Det er et bredt flertal i Folketinget enige om og har torsdag vedtaget et lovforslag, der præciserer reglerne om førtidspension og ressourceforløb.