Rune Gade konstitueret som formand for statens kunstråd-

Kulturministeren har i dag konstitueret Rune Gade som formand for Statens Kunstråd frem til næste sommer. Kulturminister Uffe Elbæk har i dag konstitueret Rune Gade som formand for Statens Kunstråd frem til d. 1. juni 2012. Det sker, efter at den hidtidige formand for rådet Per Arnoldi d. 4. november fratrådte posten før tid.

Rune Gade er ph.d. i kunsthistorie og lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet samt formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg og Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg. Rune Gade vil fortsætte som formand for disse udvalg i sin periode som konstitueret formand for Statens Kunstråd.

Rune Gade er konstitueret frem til d. 1. juni 2012. Konstitueringen sker af hensyn til den politiske afklaring om Kunststøtteudvalgets rapport. Denne rapport er aktuelt til høring hos kunstlivets organisationer, og der forventes efter høringen en større debat om kunststøttesystemets fremtidige indretning. En endelig udpegning af formanden for Statens Kunstråd afventer dette.
Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Rune Gade er respekteret for sine samarbejdsevner og sin evne til at få ting til at lykkes, og han har leveret en fornem indsats som formand for de to billedkunstudvalg i Statens Kunstråd. Med konstitueringen af Rune Gade som formand for Statens Kunstråd sikres kontinuiteten i arbejdet med rådets vigtige handlingsplan for de kommende år. Jeg byder Rune Gade velkommen på posten.”
Rune Gade siger:

”Jeg ser meget frem til den spændende, men også store opgave, som det er at være formand for Statens Kunstråd. Også selv om omstændighederne omkring min konstituering jo er lidt usædvanlige. Jeg vil frem til næste sommer gøre mit til at fortsætte det hidtidige arbejde med bl.a. rådets nye handlingsplan. Jeg glæder mig meget!”

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer