Trøjborg mindet i stilhed ved Giro-start

Tredje etape af cykelløbet Giro d'Italia åbnede med en mindehøjtidelighed for Horsens' borgmester Jan Trøjborg. Det skulle være en festdag i Horsens, da det italienske cykelløb Giro d'Italia besøgte byen for første gang, men der var mange triste ansigter på et fyldt rådhustorv, mens rytterne trillede ud af byen.

Løbet blev indledt med et minuts stilhed for borgmester Jan Trøjborg, som døde af et hjertetilfælde under et motionsløb søndag. KL-formanden havde været en af drivkræfterne bag cykelløbets besøg i Danmark og Horsens.

Else Jensen fra Horsens havde fundet en plads helt fremme ved startstregen.

- Det er lidt underligt, at Jan ikke er her. Jeg har det rigtig mærkeligt med det. Jeg har kendt Jan altid, da vi har været i DUI sammen og har socialdemokratiske børn. Vi vidste, hvem hinanden var, så det er rigtig uhyggeligt.

- Det er i Jans ånd, at cykelløbet skulle gennemføres, siger Else Jensen.

Etapen var i forvejen udset til mindehøjtidelighed for cykelrytteren Wouter Weylandt, som døde i et styrt under løbet sidste år - også på 3. etape.
Rytterens enke, Ann-Sophie, var kommet for at sætte etapen i gang og hilse på Weylandts tidligere holdkammerater.

Mange lokale var mødt frem for at mindes Jan Trøjborg og se det store cykelcirkus, som var kommet til byen, blandt dem Pia Nielsen.

- I al respekt for både cykelrytteren og vores borgmester, synes jeg, det er godt, at man gør det. Det var tragisk, at få den besked i går, siger Pia Nielsen.

Giro d'Italia rejser videre til Italien efter mandagens etape.

Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer