Foto: Nordfyns Kommune

Nepotisme i Nordfyn: Kommunal chef fyret med øjeblikkelig virkning

Ansættelsesforholdet med centerleder for Børne- og Familiecenter er afsluttet med øjeblikkelig virkning, og en afskedigelsessag er igangsat med chef for Børn og Familie.

En sag om nepotisme i Nordfyns Kommune fører nu til fyring af to chefer, skriver DR Fyn.

Nordfyns Kommune oplyser her til formiddag, at man med øjeblikkelig virkning har fyret centerlederen for Nordfyns Børne- og Familiecenter. Samtidig er centerlederen blevet politianmeldt for brud på sin tavshedspligt.

Det sker, efter at centerlederen havde købt kurser ved sin søster i strid med loven.

Samtidig indledes der er en afskedigelsessag mod kommunens chef for Børn og Familie, som kendte til sagen.

Sagen kom frem, da TV 2/Fyn 22. april afslørede, at centerlederen havde købt kurser hos sin søster, der har en privat kursusvirksomhed.

Afsløringen fik kommunen til at sætte en undersøgelse af sagen i gang.

- Vi havde jo gerne været denne her sag foruden, men vi må også konstatere, at vi har denne her sag, og så skal der også handles på baggrund af det, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen til DR Fyn.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Under kommunens undersøgelse kom det yderligere frem, at centerlederen havde videregivet stærkt fortrolige oplysninger om to børn til sin søster, hvilket var et brud på tavshedspligten.

Det er årsagen til, at hun nu også er politianmeldt.

- Vores borgere skal have tillid, at de oplysninger, vi har om borgerne, er i sikre hænder hos os. Og i den konkrete sag her har vi konstateret, at der bevidst er videregivet stærkt personfølsomme oplysninger om to børn, og det er begrundelsen for, at vi tager det her alvorlige ansættelsesmæssige skridt, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen til DR Fyn.

Også Odense Kommune har taget skridt til en undersøgelse i sagen, fordi søsteren drev kursusvirksomheden samtidig med, at hun var kontorchef i Odense Kommune, og der er mistanke om, at hun har brugt sin kommunale mail i arbejdet med sin private virksomhed.

Emneord: 080618, Nepotisme, Tavshedspligt, Tillid, Fyring, Nordfyns Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også