Nets' aktionærer takker ja til købstilbud

Investorer med kapitalfonden Hellman & Friedmann i spidsen køber Nets, der står bag Dankortet.

94,1 procent af Nets' aktionærer har sagt ja til købstilbuddet fra kapitalfonden Hellman & Friedmann. Det oplyser Nets via fondsbørsen.

Nets står for en lang række betalingstjenester og er bedst kendt for at eje og drive dankort.

Med accepten vil Nets ifølge den fremlagte plan blive afnoteret fra Københavns Fondsbørs den 7. februar.


- Vi er glade for, at vores tilbud er blevet accepteret. Nu kan vi sammen med ledelsesgruppen fokusere på at styrke driftsmæssig excellence i den eksisterende forretning og samtidig vurdere mulighederne for geografisk ekspansion og teknologisk udvikling gennem opkøb.

- Nets går en lys fremtid i møde under privat ejerskab, og vi er meget fokuseret på at videreudvikle virksomheden til en af Europas bedste udbydere af betalingsløsninger, skriver Stefan Götz, formand for investorgruppen, i meddelelsen.

Opkøbsrygterne om Nets kom allerede frem i sommeren 2017 og i september blev det præsenteret, at kapitalfonden havde lagt et bud på 165 kroner per aktie. Buddet blev støttet af bestyrelsen i Nets.

Siden da har aktionærerne i selskabet skullet tage stilling til, om de ville sælge til den pris. Det har aktionærer med samlet 94,1 procent af aktierne i Nets altså sagt ja til.

Opkøbstilbuddet var opsigtsvækkende, da Nets på det tidspunkt ikke engang havde været på børsen i et år.

I september 2016 blev Nets noteret på børsen til 150 kroner per aktie. Aktien faldt dog hurtigt voldsomt, og et halvt år efter noteringen kunne man købe en aktie i Nets for 107,6 kroner.

Noteringen blev derfor stærkt kritiseret for at være gjort for dyrt. Ikke mindst fordi MobilePay begyndte at angribe Nets' marked for betalinger - en faktor, der burde have været kendt ved noteringen.

Fra sommeren 2017 begyndte opkøbsrygterne dog at sende aktien opad igen.

 

FAKTA: Nets er solgt til kapitalfond
Her er en oversigt over, hvad Nets er:

* Nets styrer dankortet og betalingsservice. 

* Derudover har Nets en aftale med den danske Stat om at drive NemID.

* Nets ejer sammen med Post Danmark e-Boks. 

* Før i tiden hed Nets PBS. Selskabet blev grundlagt i 1969.

* En fusion mellem PBS og norske Nordito dannede i 2010 Nets.

* Nets har tidligere været ejet af pengeinstitutter. Både danske og norske. 

* Tre år siden er det, at Nets skiftede ejere sidst. Kapitalfondene Bain og Advent samt ATP købte Nets for 17 milliarder kroner.

* I 2016 blev Nets børsnoteret til en værdi af 30 milliarder kroner. Med opkøbet afnoteres Nets fra fondsbørsen fra 7. februar.

* I 2016 lancerede Nets mere end 10 nye produkter, herunder det kontaktløse dankort og betalingsservice appen.

* I 2017 satte danskernes forbrug med dankort rekord. Forbruget steg med godt 10 milliarder i forhold til året før. Det samlede dankortforbrug var i 2017 cirka 365 milliarder kroner.

* Foruden aktiviteterne i Danmark driver Nets, der har cirka 2500 medarbejdere, betalingssystemer i det øvrige Norden. Her serviceres over 33 millioner betalingskort.

* Hellman & Friedmans købstilbud på Nets lyder på 165 kroner per aktie. Kapitalfonden skal derfor lægge 33,1 milliarder for Nets. 

Kilder: Nets, Ritzau.

/ritzau/

 

Emneord: Nets, Dankort
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også