Nigeria "fyrer" 24.000 falske medarbejdere i staten

En månedlig besparelse på cirka 78 millioner kroner er resultatet af en rensning af lønningsliste i Nigeria.

De nigerianske myndigheder har fjernet 23.486 ikke-eksisterende statslige medarbejdere fra landets lønningsliste efter en gennemgang af de offentligt ansatte.

De mange tusind mennesker indkasserede hver måned samlet 2,29 milliarder naira i løn svarende til omkring 78 millioner kroner. De penge bliver nu i statskassen, oplyser Nigerias finansministerium ifølge blandt andre BBC og The Guardian.


Nogle navne på listen var gengangere eller fik løn flere steder fra, mens andre slet ikke eksisterede.

- Regeringen har fjernet 23.846 ikke-eksisterende ansatte fra sin lønningsliste, siger Festus Akanbi, der er særlig rådgiver for finansminister Kemi Adeosun, ifølge Reuters.

- Som konsekvens heraf er lønningslisten for februar 2016 skrumpet ind med 2,293 milliarder naira sammenlignet med december 2015, hvor undersøgelsen blev sat i gang, siger Akanbi videre.

Korruption og dårlig ledelse i staten har længe været en stor udfordring for Afrikas største økonomi og olieproducent.

Undersøgelsen af de statslige ansatte sammenlignede bankoplysninger med identiteten på medarbejderne, skriver The Guardian.

I flere tilfælde stemte navnene på bankbogen og den ansatte i systemet ikke overens. Andre gange fik samme person flere lønudbetalinger.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, har sagt, at han vil skære i statens budgetter for at tackle den økonomiske krise i landet.

Samlet udgør lønninger cirka 40 procent af statens udgifter, oplyser finansministeriet. 312.000 ansattes detaljer er blevet gennemgået indtil videre.

Regelmæssig kontrol vil blive udført for at forhindre lønsvindel i fremtiden, meddeler finansministeriet ifølge BBC.

Regeringen håber, at den månedlige millionbesparelse vil betyde, at færre skal fyres i arbejdet med at håndtere den økonomiske krise.

/ritzau/

 

Emneord: Nigeria, Udland, Offentligt ansatte, Offentlige fyringer
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også