Nødlidende kulturinstitutioner får nu mulighed for at få statslige driftstilskudsmidler udbetalt tidligere

Kulturministeriet giver danske kulturinstitutioner mulighed for at få deres statslige driftstilskudsmidler udbetalt tidligere end planlagt. Udbetalingerne skal styrke likviditeten hos de kulturinstitutioner, der lige nu er ekstraordinært økonomisk udfordrede pga. corona-krisen.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”En række kulturinstitutioner rundt omkring i Danmark står lige nu med store likviditetsudfordringer pga. den aktuelle krisesituation. Det er derfor, vi nu fremrykker udbetalingen af de statslige driftstilskudsmidler hos de institutioner, der er i akutte problemer.”  

Se yderligere fakta om fremrykket udbetaling af driftstilskud til kulturinstitutioner.

Baggrund 
I alt vil ca. 900 kulturinstitutioner være omfattet af ordningen. Det gælder f.eks. museer, teatre og regionale spillesteder. De statslige driftstilskud vil blive udbetalt tidligere end oprindelig fastsat i de situationer, hvor der i forvejen er hjemmel til forudbetaling, og hvor en institution har anmodet om tidligere udbetaling på grund af COVID-19-relaterede likviditetsproblemer. Der udbetales svarende til et kvartals driftstilskud.

Læs mere om kulturlivet under coronakrisen på POV International. 

Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 68 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 21.05.20 Kultur
  Nu åbner kulturinstitutionerne

  Zoologiske haver, arkvarier, museer, teatre, kunsthaller, biografer kan nu åbne, og fra d. 27. maj kan også musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler åbne. Det har regeringen og alle Folketingets partier besluttet.

 • 23.04.20 Kultur
  Skoleklasser får en særlig dag på Det Kongelige Teater

  Fra torsdag 23. april og de kommende tre uger byder Det Kongelige Teater skoleklasser velkommen til en dag med scenekunst

 • 21.04.20 Kultur
  Kulturministeriet: Nu åbner de første kompensationsordninger

  Nu er der åbnet for at søge de første kompensationsordninger, der er etableret for at hjælpe danske kulturinstitutioner og dansk kulturliv. Over de kommende uger vil de øvrige ordninger åbne for ansøgere.

 • 20.04.20 Kultur
  Flere aflyste koncerter, festivaler og store motionsløb kan få kompensation

  Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet, Liberal Alliance og De fire grønne løsgængere har besluttet at udvide kompensationsordningen til arrangører til og med 31. august. Deltagergrænsen sænkes fra 1000 til +350 deltagere, og arrangementer, som finder sted flere gange i en periode på op til 4 uger, omfattes af ordningen.

 • 24.03.20 Kultur
  Lukning af antenne-tv-signaler udskydes

  Lukningen af antenne-tv-signaler bliver nu udskudt til 2. juni, så ingen risikerer at miste tv-signalet ved udgangen af marts. Bred opbakning fra mobiloperatørerne og tv-distributørerne har gjort udskydelsen mulig.