”Den nordiske public service-model er unik. Den skal vi udvikle og samtidig værne om midt i den hæsblæsende digitale udvikling," udtaler kulturminister Marianne Jelved (R).

Nordiske ministre vil fremtidssikre public service

De nordiske kulturministre har netop, i en fælles erklæring, givet hinanden håndslag på at arbejde for, at public service-medierne i Norden i et digitalt medielandskab fortsat skal understøtte den demokratiske debat og sikre et uafhængigt nyhedsudbud.

Det sker efter en fælles nordisk temadrøftelse om public service i anledning af Nordisk Ministerråds møde i Thorshavn den 12.-13. maj, hvor repræsentanter fra de nordiske public service-institutioner også deltog. 

Marianne Jelved, kulturminister og form. for Nordisk Ministerråd siger: 
”Den nordiske public service-model er unik. Den skal vi udvikle og samtidig værne om midt i den hæsblæsende digitale udvikling. Her er det vigtigt, at vi i Norden samarbejder om at sikre, at nordiske borgere får et uafhængigt nyhedsudbud og et bredt udbud af originalt, udfordrende og vedkommende public service-indhold af høj kvalitet, der afspejler de enkelte nordiske landes kulturelle og samfundsmæssige værdier. Det glæder mig, at vi i dag kan give hinanden håndslag på den målsætning.”


Om erklæringen
Nordiske medieforbrugere vælger i stigende grad selv, hvad de vil se og hvornår, og det udfordrer de nordiske public service mediers formål og funktion. Ministrene understregede derfor, at reguleringen af public service-medierne skal give mulighed for, at de kan distribuere deres indhold, så det er tilgængeligt og værdifuldt for alle borgere i den digitale medieverden. Det er især vigtigt i forhold til børn og unge, fordi de udgør den fælles fremtid.

Ministrene vil fortsætte dialogen både om de nordiske public service-mediers rolle i den digitale medievirkelighed og om reguleringen af dem.

Læs hele erklæringen her.

Emneord: Kulturministeriet, Public service, Norden, Demokrati, Digitaliseringstrategi
Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også