Nordsjælland: Flere byråd siger nej til lønhop

Lønstigning til politikere hænger er det forkerte signal når kommunerne samtidig sparer, lyder det fra flere byråd.

En lønstigning på 31,4 procent til borgmestrene i hele landet, der er vedtaget af Folketinget i en ny vederlagsbekendtgørelse, kommer ikke til at smitte af på udvalgsmedlemmerne i Gribskov Kommune. Det har et enigt økonomiudvalg truffet beslutning om, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag. Bekendtgørelsen giver ellers mulighed for at lade menige udvalgsmedlemmer stige i løn på samme vis, ligesom et byråd aktivt skal sige fra over for en stigning til viceborgmestre og udvalgsformænd, som ellers automatisk følger borgmesterens løn. 


- Vi har lige været igennem en hård proces, hvor vi skulle spare penge i forbindelse med budgettet, så det ville være dårlig timing at give højere vederlag til byrådets medlemmer, siger Gribskovs borgmester Kim Valentin (V).
Samme beslutning har Rudersdal, Allerød og Furesø kommuner truffet.
- Vi har været igennem så store besparelser i kommunen, at vi ikke har finansieringen til det, og så vil vi ikke tage beløbet fra kassen, siger borgmester i Rudersdal, Jens Ive (V).
I Gribskov skal byrådet tage endeligt stilling til sagen mandag.

 

 

 

Emneord: Lokalpolitikere, Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Gribskov Kommune, Furesø Kommune, Allerød Kommune, Rudersdal Kommune, 250117
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også