Novo Nordisk Fonden i gavehumør: Uddeler 288 millioner

I anledning af 90 året for fremstillingen af den første insulin i Danmark uddeles tre særbevillinger

90 året for fremstillingen af den første insulin i Danmark fejrer Novo Nordisk Fonden med en jubilæumsbevilling på i alt 288 millioner kroner til tre forskellige formål.

88 millioner kroner bevilges til Københavns Kommune til medfinansiering af etableringen af Europaskolen i København. Der etableres på Carlsberg-grunden i Valby og forventes at rumme 900 elever fordelt på 0.-12. klassetrin.

100 millioner koner bevilges til medfinansiering af etableringen af Copenhagen International School i Nordhavn i København. Skolen forventes at rumme 1200 elever fordelt på børnehave samt 0.-12.-klassetrin.

Endelig bevilger Novo Nordisk Fonden 100 millioner kroner til Københavns Universitet. Pengene er øremærket til medfinansiering af et nyt Statens Naturhistoriske Museum.

Det nye museum samler de fire gamle universitetsmuseer Botanisk Museum, Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have i moderne rammer og vil give nye muligheder for innovativ tværvidenskabelig forskning og formidling af naturvidenskab til børn og voksne.

- Formålet med fondens støtte til etablering af Europaskolen i København og Copenhagen International School i Nordhavn er at gøre det nemmere at tiltrække internationale arbejdstagere, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Fonden ønsker at understøtte, at børn og unge kan få en international uddannelse med fokus på naturvidenskab på højt niveau.

- Med støtten til Statens Naturhistoriske Museum samt de to skoler ønsker Novo Nordisk Fonden endvidere at styrke forskningens fødekæde ved at medvirke til, at interesse for og viden om naturvidenskab stimuleres og øges, siger Steen Scheibye.

/ritzau/

 

Emneord: Novo Nordisk Fonden, Jubilæum, Særbevillinger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 26.03.20 Sundhed
  SSI får millionbevilling til styrket overvågning af infektioner og smitsomme sygdomme

  Statens Serum Institut har fået 10 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden som bidrag til at udvikle det digitale infektionsberedskab i Danmark. Udviklingen skal medvirke til at nye infektiøse trusler opdages hurtigere og smittespredning begrænses.

 • 23.05.16 Infrastruktur
  Hovedstadsregionen får Nordeuropas største og mest moderne diabetescenter

  Diabetescenter vil fra 2020 behandle 11-13.000 patienter årligt og skal samtidig bidrage til at løfte kvaliteten af hele regionens samlede behandlingstilbud til den enkelte borger med diabetes - uanset hvor personen modtager sin behandling.