Foto: Shutterstock

Nu fraråder regeringen rejser til dette land

Høje smittetal har sendt Storbritannien på listen over rejsemål, som Udenrigsministeriet fraråder unødige rejser til.

Udenrigsministeriet har torsdag eftermiddag opdateret de gældende rejsevejledninger. I denne forbindelse fraråder de nu unødvendige rejser til Storbritannien.

I løbet af de seneste uge er der blevet registreret flere end 30 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere i Storbritannien. Dette er de danske myndigheders grænse for, hvornår et land skifter fra gul til orange.

Gul betyder ikke, at der frarådes rejser til landet, men at der bør udvises forsigtighed. Orange betyder derimod, at der frarådes ikke-nødvendige rejser til destinationen. Listen over de orange lande er blevet forlænget i den seneste tid.

Flere andre lande er også nye på listen

I sidste uge blev både Portugal, Holland, Schweiz og Østrig også tilføjet til listen. Derudover frarådes der rejser til følgende lande: Island, Irland, Slovenien, Tjekkiet, Kroatien, Frankrig, Belgien, Spanien, Luxembourg, Malta, Rumænien, Monaco, Andorra, Portugal, Holland, Schweiz, Østrig og Ungarn.

Vurderer en virksomhed, at en erhvervsrejse til et orange land er nødvendigt, er der som udgangspunkt intet, der forhindrer det. Det anbefales dog, at man går i hjemmekarantæne i 14 dage efter hjemkomst.

Tager man en coronatest ved hjemkomst, der viser sig at være positiv, kan man afbryde hjemmekarantænen. Er et land på den orange liste, skal det under 20 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggede, før det igen bliver gult.

Her er i landet har flere end 60 kommuner aktuelt flere end 20 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere. Dette fremgår af myndighedernes coronaovervågning i dag.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne