Foto: Fra venstre Nadia Klosterbæk Hansen, Lone Kjær Hein og Annika Skrubbeltrang

Nu sælger kommunen også kondomer

Sundhedscenter i Holstebro Kommune åbner såkaldt kondomeri, hvor kommunens unge kan få seksualvejledning og købe kondomer.

Midt i kampagneugerne for ”Kun med Kondom” tager Holstebro Kommune et nyt initiativ i brug.
- Vi har gennem en årerække spurgt de unge på ungdomsuddannelserne, hvad de har af ønsker i forhold til seksuel sundhed. Svaret har været, at de gerne vil have ung-til-ung vejledning, et kondomeri og kondom-kampagneaktiviteter. Derfor blev der i 2012 indskrevet et kondomeri i planerne for Center for Sundhed, fortæller Lone Kjær Hein, der er sundhedsplejerske og projektleder i Holstebro Kommune.

- Og i år kan vi så midt i kampagnen, den 13. september, endelig åbne kondomeriet. Tanken er, at det kan blive de unge, som er i gang med en sundhedsfaglig uddannelse på VIA, der bliver aktive i rådgivningen og salget af kondomer, siger Lone Kjær Hein.

Dialog mellem unge er vigtigere end salg

Sundhedsplejen har i de sidste tre år haft sygeplejestuderende i praktik med ud til de årlige kondom-kampagner.

- Det var tydeligt, at selv om de ikke er eksperter på seksuel sundhed, så har det stor betydning, at der er unge, som de lidt yngre kan spejle sig i. De er med til at levere budskaberne, og det giver en helt anden dynamik og autenticitet til vores indsats, fortæller Lone Kjær Hein.

Kondomeriet er placeret i det nye Center for Sundhed, der ligger ved siden af Gråkjær Arena, og skal være med til at øge fokus på seksuel sundhed og unge gennem salg af kondomer.

- Men det vigtige er ikke salget. Det er muligheden for at få vejledning og få skabt dialog med og mellem de unge. Derfor arbejder vi med forskellige ideer, fx konkurrencer, quiz´er og mulighed for undervisning, siger Lone Kjær Hein.

Festlig åbning – og håb om mere seksuel sundhed

Åbningen den 13. september 2018, kl. 15.00, bliver markeret med konkurrencer præmier og gode tilbud til de unge. Fx er der kondomstafet, hvor de unge kan sætte hold og dyste mod hinanden.

I starten vil åbningstiden være begrænset til en eller to gange ugentligt på eftermiddage.

- Det nye kondomeri beror på et pilotprojekt, som vi håber kan bibringe os gode erfaringer med at inddrage unge studerende i hele processen omkring seksuel sundhed. Hvordan man når andre unge, får sat fokus på adfærd, hvad der skal til for at ændre denne og træffe de sunde valg. Er det en succes, vil vi forhåbentlig kunne udvide med andre aktiviteter og øget åbningstid, vurderer Lone Kjær Hein.

VIA University College Holstebro gennemfører i denne og næste uge workshops for studerende, der gerne vil lære at lave sundhedskampagner.

 
Emneord: Kondomer, Seksual vejledning, Seksuel sundhed, Holstebro Kommune, Kondomeri, 070918
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også