Foto: Pressefoto, Socialdemokratiet

Nu taler Mette Frederiksen til danskerne

I dag taler landets statsminister til befolkningen.

Ifølge grundloven begynder Folketingsåret altid den første tirsdag i oktober, og det er i dag. Præcis kl. 12 starter årets første møde i Folketingssalen, og det betyder også, at landets statsminister går på talerstolen og holder sin åbningstale.

Men ligesom med meget andet i 2020, så bliver denne dag også lidt anderledes. Normalt sidder politikerne på deres faste pladser i Folketingssalen på Christiansborg., men på grund af corona-retningslinjerne har Folketingets administration møbleret rundt på ‘taburetterne’ i salen. Det skriver DR.dk.

"Det er en særlig dag"

Det er en speciel dag, og det er også noget, som Mette Frederiksen har set frem til. 

“I dag er en helt særlig dag, som jeg har glædet mig utrolig meget til. Vi åbner Folketinget - og jeg skal holde min åbningstale. Coronaen og den økonomiske situation vil selvfølgelig præge min tale, men jeg vil blandt andet også tale om klima, tryghed, velfærd og nærhed. Jeg håber, du vil se og lytte med kl. 12.00, når jeg går på Folketingets talerstol. Inden da står den på et møde med alle ministrene og derefter den traditionsrige gudstjeneste, der i år er i Holmens Kirke,” skriver hun på Facebook og Instagram.

Normalt foregår gudstjenesten i Christiansborg Slotskirke, men som statsministeren også skriver, så er den i år flyttet til den større Holmens Kirke, der ligger skråt overfor Christiansborg Slotsplads.

Kongehuset kigger forbi

På åbningsdagen ankommer repræsentanter for kongehuset også til Folketinget. Normaltvis er det et tilløbsstykke for publikum og presse, men dette er i år også anderledes.

“I år vil kun Folketingets formand samt de fire næstformænd tage imod kongefamilien. De plejer at give hånd, men i år nøjes de med at bukke eller neje pænt. Derpå vil en af mine medarbejdere iført handsker overrække en buket blomster, forklarer sekretariats- og protokolchef Søren Koushede til DR. 

Folketingets åbning bliver både vist på DR og TV 2.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

  • 27.01.21 Politik
    Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

    Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

  • 26.01.21 Politik
    Ny politisk aftale om social kontrol

    Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

  • 22.01.21 Politik
    Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

    Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

  • 15.01.21 Politik
    Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

    Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

  • 12.01.21 Politik
    Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

    Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.