Nu træder nye coronaregler i kraft

Coronavirussen er lig med regler og do’s and don’ts, og i dag træder en ny corona-regel i kraft.

Restriktioner, regler og anbefalinger.

Coronavirussen er lig med regler og do’s and don’ts, og i dag træder en ny corona-regel i kraft.

Denne gang handler det om nattelivet. Den seneste tid har barer og restauranter måtte låse døren klokken 24.00, men da det gik fra tirsdag til onsdag blev der lagt to timer til.

Det skriver DR på baggrund af en ny bekendtgørelse fra Lovtidende.dk.

Forhandlinger om fase fire af Danmarks genåbning kom på plads i sidste uge, og det betød blandt andet forlænget åbningstider for nattelivet. Barer, caféer og restauranter må nu have forlænget åbningstider til klokken 02.00. Dog må der ikke komme nye gæster efter 23.00.

Det kommer dog ikke til at gælde alle byer.

Aarhus og Silkeborg er undtaget

Nattelivet i Aarhus og Silkeborg må ikke udvide åbningstiden.

Det oplyste Sundhedsministeriet til TV 2. 

“Sundhedsmyndighederne har i den forgangne uge haft særligt fokus på Aarhus og Silkeborg, og der har været iværksat lokale tiltag for at hindre smittespredning. På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling fastsættes det derfor også i den nye bekendtgørelse, at den nye bestemmelse om udvidelse af åbningstid for restauranter, barer, cafeer og lign. fra kl. 24 til 02, ikke skal gælde for Aarhus og Silkeborg kommuner,” skriver Sundhedsministeriet i en mail i TV 2.

Hvornår de længere åbningstider også kommer til at gælde i de to jyske byer, vides ikke. Det kommer smitteudviklingen til at afgøre. 

Natklubber og diskoteker skal fortsat holde lukket til og med 31. oktober. Dog kan de genåbne, hvis de har mulighed for at ændre deres indretning, så de kan følge retningslinjerne, som restauranter og barer er underlagt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.