Nu træder nye coronaregler i kraft

Coronavirussen er lig med regler og do’s and don’ts, og i dag træder en ny corona-regel i kraft.

Restriktioner, regler og anbefalinger.

Coronavirussen er lig med regler og do’s and don’ts, og i dag træder en ny corona-regel i kraft.

Denne gang handler det om nattelivet. Den seneste tid har barer og restauranter måtte låse døren klokken 24.00, men da det gik fra tirsdag til onsdag blev der lagt to timer til.

Det skriver DR på baggrund af en ny bekendtgørelse fra Lovtidende.dk.

Forhandlinger om fase fire af Danmarks genåbning kom på plads i sidste uge, og det betød blandt andet forlænget åbningstider for nattelivet. Barer, caféer og restauranter må nu have forlænget åbningstider til klokken 02.00. Dog må der ikke komme nye gæster efter 23.00.

Det kommer dog ikke til at gælde alle byer.

Aarhus og Silkeborg er undtaget

Nattelivet i Aarhus og Silkeborg må ikke udvide åbningstiden.

Det oplyste Sundhedsministeriet til TV 2. 

“Sundhedsmyndighederne har i den forgangne uge haft særligt fokus på Aarhus og Silkeborg, og der har været iværksat lokale tiltag for at hindre smittespredning. På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling fastsættes det derfor også i den nye bekendtgørelse, at den nye bestemmelse om udvidelse af åbningstid for restauranter, barer, cafeer og lign. fra kl. 24 til 02, ikke skal gælde for Aarhus og Silkeborg kommuner,” skriver Sundhedsministeriet i en mail i TV 2.

Hvornår de længere åbningstider også kommer til at gælde i de to jyske byer, vides ikke. Det kommer smitteudviklingen til at afgøre. 

Natklubber og diskoteker skal fortsat holde lukket til og med 31. oktober. Dog kan de genåbne, hvis de har mulighed for at ændre deres indretning, så de kan følge retningslinjerne, som restauranter og barer er underlagt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.