Nu træder nye coronaregler i kraft

Coronavirussen er lig med regler og do’s and don’ts, og i dag træder en ny corona-regel i kraft.

Restriktioner, regler og anbefalinger.

Coronavirussen er lig med regler og do’s and don’ts, og i dag træder en ny corona-regel i kraft.

Denne gang handler det om nattelivet. Den seneste tid har barer og restauranter måtte låse døren klokken 24.00, men da det gik fra tirsdag til onsdag blev der lagt to timer til.

Det skriver DR på baggrund af en ny bekendtgørelse fra Lovtidende.dk.

Forhandlinger om fase fire af Danmarks genåbning kom på plads i sidste uge, og det betød blandt andet forlænget åbningstider for nattelivet. Barer, caféer og restauranter må nu have forlænget åbningstider til klokken 02.00. Dog må der ikke komme nye gæster efter 23.00.

Det kommer dog ikke til at gælde alle byer.

Aarhus og Silkeborg er undtaget

Nattelivet i Aarhus og Silkeborg må ikke udvide åbningstiden.

Det oplyste Sundhedsministeriet til TV 2. 

“Sundhedsmyndighederne har i den forgangne uge haft særligt fokus på Aarhus og Silkeborg, og der har været iværksat lokale tiltag for at hindre smittespredning. På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling fastsættes det derfor også i den nye bekendtgørelse, at den nye bestemmelse om udvidelse af åbningstid for restauranter, barer, cafeer og lign. fra kl. 24 til 02, ikke skal gælde for Aarhus og Silkeborg kommuner,” skriver Sundhedsministeriet i en mail i TV 2.

Hvornår de længere åbningstider også kommer til at gælde i de to jyske byer, vides ikke. Det kommer smitteudviklingen til at afgøre. 

Natklubber og diskoteker skal fortsat holde lukket til og med 31. oktober. Dog kan de genåbne, hvis de har mulighed for at ændre deres indretning, så de kan følge retningslinjerne, som restauranter og barer er underlagt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også