Ny begynder ankesagen mod drabsdømt sygeplejerske: Flere nye vidner

Tirsdag begynder ankesagen mod en sygeplejerske, som i sommer blev idømt fængsel på livstid for tre drab.

Tirsdag indledes det andet store kapitel i sagen mod den 32-årige sygeplejerske, som i juni sidste år blev idømt fængsel på livstid for at dræbe tre patienter.

Sygeplejersken har siden sin anholdelse i marts 2015 nægtet sig skyldig og ankede derfor dommen til frifindelse i Østre Landsret. 

Der er afsat omkring 40 dage til sagen.

Sagen om de døde patienter i Nykøbing

Læs om en besynderlig og historisk drabssag fra Nykøbing Sygehus.

På ankesagens første dag - tirsdag 31. januar - vil senioranklager Karen Vistisen lægge ud med at ridse sagen op og fremlægge tidsplanen. 

Resten af dagen skal ifølge Michael Juul Eriksen, sygeplejerskens advokat, gå med at høre tiltaltes forklaring, som forventes at fortsætte onsdag og torsdag.

- Herefter er der 14 dages pause, og så begynder sagen igen med en masse vidneforklaringer, siger Michael Juul Eriksen.

Både anklagemyndigheden og forsvarsadvokaten vil indkalde helt nye vidner i sagen, men begge parter holder tæt med hvem, indtil sagen begynder.

Michael Juul Eriksen, som har afløst sygeplejerskens tidligere forsvarer, Jørgen Lange, kan dog afsløre, at han blandt andre vil indkalde den kendte psykiater og overlæge Henrik Rindom som nyt vidne.

Henrik Rindom har op til sagen i landsretten hjulpet forsvareren med at undersøge nogle tekniske beviser og detaljer nærmere. 

- Han er på som sagkyndig hjælp til mig. Jeg har fundet nogle tekniske punkter, som eksperterne i byretten var uenige om. De punkter skal belyses bedre. Så det er Rindoms opgave, siger Michael Juul Eriksen. 

Den nu 32-årige sygeplejerske blev i byretten dømt for at have forgiftet tre patienter med en overdosis morfin og en dosis Stesolid. 

Hun blev også dømt for at forsøge at dræbe en fjerde patient, som overlevede ved at få modgift af sygeplejerskens kolleger. 

I byretten kørte sagen i Nykøbing Falster over 25 retsdage fra 1. marts 2016 til 24. juni med flere end 70 vidneforklaringer.

Michael Juul Eriksen forventer, at ankesagen, som behandles i Østre Landsrets afdeling i Nykøbing Falster, bliver afsluttet omkring maj måned. 

/ritzau/

Emneord: Drab på patienter, Sygeplejersker, Landsretten, 310117
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også