Lars Robetje tiltræder den 1.april 2015 i stillingen som beredskabsdirektør for det kommende fælles beredskab i kommunerne Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Stevns, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.

Ny beredskabsdirektør fundet til det kommende østsjællandske beredskab

Stillingen som beredskabsdirektør for det kommende fælles beredskab i kommunerne Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Stevns, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk er besat.

Lars Robetje tiltræder den 1.april 2015 i stillingen som beredskabsdirektør for det kommende fælles beredskab i kommunerne Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Stevns, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.
 
Beredskabsdirektøren får til opgave at stå i spidsen for sammenlægnings-processen og efterfølgende lede det nye fælles beredskab. Lars Robetje kommer fra en stilling som konstitueret Beredskabschef ved Roskilde brandvæsen.

Lars Robetje er valgt i enighed til den nye stilling af den politiske interimsbestyrelse for sammenlægningsprocessen, som består af borgmestrene for de otte kommuner.

Mogens Haugaard Nielsen, formand for den midlertidige bestyrelse og borgmester i Stevns Kommune, glæder sig over ansættelsen af den nye beredskabschef:
 
'Lars Robetje er en yderst kompetent leder, hvis erfaring og ledelsesmæssige tyngde vil bidrage til, at vi kommer sikkert i havn med den igangværende sammenlægningsproces. Vi ønsker et fremtidigt beredskab af højeste professionelle kvalitet, hvor omdrejningspunktet er, at borgerne i vores otte kommuner kan føle sig trygge. Jeg er sikker på, at Lars Robetje vil kunne løfte den opgave', siger Mogens Haugaard Nielsen, som endvidere oplyser, at kandidaten er fundet via et ansøgerfelt af både eksterne og interne ansøgere.
 
Lars Robetje siger selv om udnævnelsen:
 
'Jeg er utrolig glad for den tillid, som er vist mig i forhold til udnævnelsen, og glæder mig til at gå i gang med de kommende udfordringer. Det samlede beredskab rummer mange gode kvaliteter og mange gode folk på posterne'.
 
Fakta
Regeringen og KL indgik i juni 2014 en aftale om, at kommunerne senest den 1. januar 2016 skal have etableret sig i 20 beredskabsenheder i hele landet.
 
Greve, Solrød, Køge, Roskilde og Stevns Kommuner har siden november 2014 arbejdet på at etablere et fælles beredskab, som også Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner efterfølgende har valgt at blive en del af. Kommunernes beredskaber fusionerer fra 1. januar 2016 i et nyt selskab, som bliver et § 60-selskab.
 
Beredskab Østsjælland (foreløbig titel) skal betjene ca. 319.000 indbyggere og et område på knapt 1.000 km². Det samlede beredskab (inkl. Falck) har i dag ca. 116 fuldtidsansatte, ca.140 deltidsansatte og 200 frivillige. Det samlede årlige budget er i størrelsesordenen 100 mio. kr.
 
Emneord: Beredskab
Stevns Kommune på DenOffentlige.dk Stevns Kommune
Aktivitet: Artikler: 10 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.10.17 Infrastruktur
  Region Hovedstaden: Mobil behandlingsplads er 30 ton rullende akuthjælp

  Region har investeret i to store lastbiler, der på få minutter kan omdannes til mobile behandlingspladser ved store katastrofer eller terrorangreb.

 • 22.01.15 Politik
  Ni kommuner skaber Danmarks største beredskab

  I forlængelse af regeringens og KL’s aftale om en strukturreform på beredskabsområdet har borgmestrene i Rødovre, Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Tårnby, Frederiksberg og København aftalt at anbefale et nyt, fælles beredskab. Et fælles beredskab vil dække godt 900.000 borgere og blive landets største. Det fælles beredskab skal være på plads 1. januar 2016.

 • 15.12.14 Infrastruktur
  Fire østjyske kommuner i beredskabs-alliance

  Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner går i samarbejde om et fælles redningsberedskab, der skal leve op til fremtidens krav om en mere moderne og effektiv indsats på en lang række områder lige fra brandbekæmpelse til byggesagsbehandling. Ingen brandstationer er truet.

 • 18.08.14 Velfærd
  Brandsprøjter og fritidsjob giver unge en ny vej

  På torsdag overrækker TrygFonden 647.500 kroner til Holstebro Kommunes nye projekt ”Firekids, Fireguys ’n’ girls”, hvor 13-17 årige brandkadetter gennem beredskabsøvelser og jobtræning lærer om krisesituationer, får større samfundsansvar og flere personlige kompetencer.

 • 20.05.14 Ledelse
  Borgmestre kæmper sammen for de frivillige brandværn

  Borgmestrene i Haderslev, Sønderborg, Aabenraa og Tønder vil i fællesskab arbejde for at bevare den særlige sønderjyske beredskabsmodel