Ny bog - Fusioner og forandringsledelse i praksis

Der er hvert år mange fusioner i det offentlige - med større eller mindre succes. En ny bog giver konkrete anbefalinger og inspiration til at håndtere processen.

”Enhver fusion, stor som lille, handler dybest set om ledelse og ikke mindst forandringsledelse.” Sådan siger lederkonsulent og forfatter til en række bøger om ledelse, Susanne Teglkamp, om baggrunden for sin nye bog, Fusioner og forandringsledelse i praksis, som udkommer den 27. oktober på EgoLibris.

Læs mere fra Teglkamp & Co

Susanne Teglkamp fra konsulentbureauet Teglkamp & Co blogger om ledelse og lederskab. Læs mere om Teglkamp og flere indlæg her.

”Fusioner kan både ske virksomheder og organisationer imellem og inden for den enkelte arbejdsplads, og i alle former for fusioner er det hér, man kan se, hvad lederne er værd. Fusioner er den ultimative form for forandringsledelse. Man får brug for hele paletten af ledelseskompetencer og ledelsesgreb. Dertil skal lægges, at erfaringer og undersøgelser viser, at fusioner er en vanskelig sag at have med at gøre, og at de ofte ikke bliver den succes, man havde regnet med. Det er der mange grunde til. Nogle er selvforskyldte, og andre ligger uden for virksomhedens påvirkning,” påpeger Susanne Teglkamp.

I Fusioner og forandringsledelse i praksis gennemgår Susanne Teglkamp alle de interne og eksterne forhold, lederne og de ansvarlige for en fusion bør have for øje, lige fra de første tanker og forslag om fusioner opstår, under selve processen og ikke mindst i månederne og årene efter, sammenlægningen er ført ud i livet.

Budskaber med konkrete mennesker bag

Tidligere i år gennemførte Susanne Teglkamp en undersøgelse af fusioner, hvor mere end 200 bidrog med deres svar og erfaringer. Desuden har hun interviewet en række ledere i både private og offentlige virksomheder, som på forskellige niveauer har stået i spidsen for at drive en fusion igennem.

”Ét er alle mine gode råd til, hvordan en fusion kan komme sikkert i mål, men det bliver så meget nemmere at forholde sig til de mange budskaber, når der står et konkret menneske bag. Og det er heldigvis ikke kun alle succeserne, de ledere, som jeg har interviewet, deler med os. De fortæller også om udfordringerne, hvad der var svært, og hvad der ikke helt lykkedes i første omgang. Man lærer nu en gang mest af fejlene eller der, hvor man har været ekstra udfordret,” siger Susanne Teglkamp.

Eller som Lars Sander Matjeka, direktør i Datagraf Communications & DG Media, udtrykker det i bogens forord:

”Jeg havde meget gerne haft Susannes bog for en del år siden, da jeg første gang var involveret i en fusion. Den ville have givet mig en større tryghed, en række opmærksomhedspunkter og sparet mig for en del bump på vejen. Men også med erfaring i rygsækken er bogen en god støtte for at sikre, at intet bliver glemt.”

Bogen kan købes i boghandleren eller direkte hos forfatteren via dette link: https://response.questback.com/teglkampco/fusioner

Emneord: Bøger, Bogudgivelse, Susanne Teglkamp, Teglkamp om ledelse
Teglkamp & Co på DenOffentlige.dk Teglkamp & Co. arbejder med udvikling af ledelse og ledergrupper. Vi arbejder ud fra perspektivet: ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at vi møder lederne på deres bane. Vi tager udgangspunkt i...
Aktivitet: Artikler: 28 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.

 • 28.08.17 Ledelse
  Ny bog sætter fokus på det vi ikke taler om: kærlighed og ensomhed i arbejdslivet

  Det er ikke nødvendigvis noget, vi taler åbent om – at føle sig ensom på sin arbejdsplads eller den betydning kærlighed i arbejdslivet har, men det er vigtigt at forholde sig til det.

 • 16.01.17 Ledelse
  Ny bog om distribueret ledelse: Ingen leder står alene

  Formelle ledere kan ikke tage ansvar for hver eneste handling i en kompleks organisation. Derfor distribueres ledelse i stor stil til medarbejderne, påpeger konsulent i COK,Mai-Britt Herløv Petersen og Susanne Ploug Sørensen i ny bog om emnet.

 • 01.06.15 Ledelse
  Få kvinder når til tops i kommunerne

  100 år efter kvinderne fik ret til både at stemme og blive valgt, går det stadig trægt med at få plads på rådhusene. Der sidder en kvinde i tre ud af ti byrådsstole mod fire ud af ti pladser i Folketinget.

 • 22.08.13 Ledelse
  Ny bog: Konflikter og vold – en faglig udfordring

  Social- og sundhedsassistenter, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere er blandt de faggrupper, der oftest bliver udsat for trusler og vold på jobbet. Det kan have alvorlige konsekvenser både for den medarbejder, det går ud over, og for hele arbejdspladsen. Hent viden om og værktøjer til at forebygge konflikter og vold på arbejdspladsen i ny bog fra det landsdækkende initiativ Vold som Udtryksform.