"Vi sætter de unge ind i en sammenhæng, hvor de oplever, at opgaver og tidsfrister betyder noget", fortæller en virksomhedsejer

Ny chance til skoletrætte unge

Nu starter de første elever på den nye ”Kombineret Ungdomsuddannelse”, der skal give skoletrætte unge en ny chance. "Det er interessant, at de unges vejledere optræder som en gennemgående figur, også i vores virksomhed", fortæller en virksomhedsejer.

Netop nu slår 3 skoler dørene op for de første elever på den nye Kombineret Ungdomsuddannelse.

Læs mere på erhvervsassistent.dk

De unge har smøget ærmerne op og er klar til en uddannelse, hvor de kan kombinere skolebænk med høvlebænk, køkkenbord eller disken i en hotelreception.

Et stærk team af 16 parter i kommunerne Bornholm, Dragør, Frederiksberg, København og Tårnby arbejder sammen, så unge får nye chancer for uddannelse eller job.

”De unge får en større personlig og faglig ballast”

Nu kan unge under 25, som ikke er klar til gymnasiet eller en erhvervsskole, starte på den 2-årge Kombineret Ungdomsuddannelse.

De unge får gennem uddannelsen lov til at prøve kræfter med en ny branche, når praktisk og boglig undervisning kombineres på helt nye måder.

- ”Kombineret Ungdomsuddannelse er en praktisk orienteret uddannelse, som giver unge et længere tilløb inden, de skal vælge retning. De unge får en større personlig og faglig ballast, så de er klar til mere uddannelse eller til at blive kompetente medarbejdere på det ufaglærte arbejdsmarked”, fortæller Anita Lindquist, udviklingschef på Københavns Voksenuddannelsescenter (KVUC).

”De unge prøver at være en del af en virksomhed”

Uddannelsen har forløb til særlige brancher, hvor kurser i fx køkkenhygiejne eller svejsning kombineres med fag som dansk og kommunikation. Viden fra værkstederne kobles sammen med undervisningen i fx dansk, så de unge får viden, der taler direkte ind i deres virkelighed.

De unge bliver gennem hele uddannelsen gjort klar til arbejdsmarkedet, når undervisning og konkrete arbejdsopgaver foregår i lokale virksomheder. De unge er garanteret erhvervstræning. En virksomhedsejer fortæller:

- ”Vi kan sætte de unge ind i en sammenhæng, hvor de oplever, at opgaver og tidsfrister betyder noget andet end i skolen. For her prøver de unge at være en del af en virksomhed. Selv om de arbejder med deres egne projekter, vil de kunne møde de kunder, der venter på produktet".

"Vi har tidligere haft praktikanter og vil som virksomhed gerne bidrage til at unge kommer godt videre i livet. Det er særlig interessant for os, at vi med Kombineret Ungdomsuddannelse er sikret, at de unges vejledere optræder som en gennemgående figur – også i vores virksomhed”, fortæller Tom Jørgensen, indkøbschef og medejer, Genbyg.

Læs meget mere på www.erhvervsassistent.dk

Fakta om Kombineret Ungdomsuddannelse i Hovedstaden og på Bornholm

  • Varer to år.
  • Er til unge under 25, der har afsluttet 9. eller 10. klasse.
  • Udbydes fra august 2015 på 3 skoler og fra januar 2016 på i alt 7 skoler.
  • Giver titlen erhvervsassistent.

Baggrund: Reform skaber behov for ny uddannelse

Med de nye karakterkrav til erhvervsuddannelser som fx murer, frisør også SOSU-assistent vil flere unge få brug for et personligt og fagligt løft inden, det går løs på erhvervsskolen eller arbejdsmarkedet. Kombineret Ungdomsuddannelse er for motiverede unge, som har lyst til at komme i gang med job eller uddannelse men som mangler nogle af de færdigheder, de skal bruge. Knap hver 10. ung i Region Hovedstaden opfylder ikke de nye adgangskrav til erhvervsuddannelse.

Emneord: Erhvervsuddannelser, KVUC, Voksenuddannelse, Kombineret Ungdomsuddannelse, Ungdomsuddannelser, Skoletræt, Folkeskoleavisen
KVUC på DenOffentlige.dk KVUC er Københavns Voksenuddannelsescenter, som er en selvejende institution under staten....
Aktivitet: Artikler: 75 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også