Ny chat skal give unge bedre adgang til rådgivning

Rådgivningscenter Tønder - Misbrug har i samarbejde med SSP (Socialforvaltning, Skole og Politi) oprettet en ny chat for unge. Chatten skal gøre det lettere for unge at opsøge hjælp.

Fra mandag den 16. april 2018 bliver det muligt for børn og unge at kontakte rådgivere fra Rådgivningscenter Tønder og SSP via en ny chat. Her kan de unge anonymt og uforpligtende få en snak med rådgiverne om alt lige fra kærestesorger og ensomhed til helbred.
 
"De unge ringer ikke mere til hinanden, de skriver. Derfor giver chatten de unge en ufarlig indgangsvinkel til at komme i kontakt med, og få hjælp af, en rådgiver via en kanal, som de unge selv benytter," forklarer Ina Lorenzen Kier, der er afdelingsleder hos Rådgivningscenter Tønder - Misbrug.
 
Mulighed for at nå flere unge
 
Chatten bliver bemandet af personale fra både Rådgivningscenter Tønder og SSP, hvilket giver de unge mulighed for at skrive ind med alt det, der fylder i deres liv. Med det nye tiltag kan de unge både chatte direkte med en rådgiver eller stille spørgsmål til en brevkasse, som besvares af en fagperson inden for det specifikke område.
 
Ina Lorenzen Kier glæder sig over, at de unge nu får en kanal, hvor de kan skrive ind med stort og småt. Det giver nemlig rådgiverne mulighed for at komme i kontakt med endnu flere unge, som dermed får råd og vejledning i tide.
 
Læs også: Superchat
 
"Jeg tror, at vi med den nye chat kan hjælpe mange unge, som vi ikke når med de nuværende tilbud. Samtidig forventer jeg selvfølgelig også, at vi kommer i kontakt med nogle af de unge, der vokser op i familier med misbrug, og som er en af vores målgrupper. Vi glæder os og er meget forventningsfulde," afslutter hun.
 
Fakta
 
Chatten åbner den 16. april og har herefter åben hver mandag fra kl. 15.30 - 17.30 via linket: cyberhus.dk/toender. Chatten giver de unge mulighed for at skrive ind med alt, hvad der rører sig i de unges liv og sikrer dermed en forebyggende indsats i forhold til de dilemmaer, de står i.
 
Med det nye tiltag får de unge både mulighed for at chatte direkte med en rådgiver eller at stille spørgsmål til en brevkasse, som besvares af en fagperson inden for det specifikke område.
 
Læs mere om Rådgivningscenter Tønders arbejde med børn og unge i familier med misbrug på: http://misbrug.toender.dk og www.justbeyou.dk.
 
Tønder Kommune på DenOffentlige.dk Tønder Kommune
Aktivitet: Artikler: 36 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også