Ny debatform skal skabe større interesse for Folketinget

Spørgetime med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og partiledere bliver en nyskabelse i Folketinget.

Folketinget fornyer sig ved at indføre en spørgetime, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) duellerer med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og oppositionens andre partiledere.

Det oplyser Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), om den ny debatform, som får debut tirsdag 8. oktober. Fremover holdes spørgetimen hver anden tirsdag, når Folketinget mødes.

- Det bliver en anledning til at prøve at forny samtaleformen i Folketinget, siger Mogens Lykketoft, som tror, at det kan skabe en større interesse for, hvad der sker i Folketinget.

Spørgetimen er skabt efter model fra det britiske underhus, hvor premierminister David Cameron jævnligt har såkaldt "question time". Dog må folketingsmedlemmerne ikke huje højlydt, forklarer Mogens Lykketoft.

- Man må ikke råbe som i det britiske underhus. Men det kan godt være, der sidder nogen og ryster på hovedet og løfter armene. Det må de gerne. Jeg forventer i hvert fald et meget stort fremmøde fra Folketinget, siger Mogens Lykketoft.

- Både fordi det er ny form, og fordi partierne har en interesse i at vise, at de interesserer sig for, hvad der foregår. Men også fordi der vil være afstemninger umiddelbart bagefter om tirsdagen, så medlemmerne alligevel skal være her, fortæller Folketingets formand.

Han understreger, at Folketinget vil vurdere spørgetimen og justere formen, hvis det behøves.

/ritzau/

 
Emneord: Folketinget, Spørgetime, Debatform, Mogens Lykketoft
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også