Claus Ladegaard er ny adm. dir. for Filminstituttet. Foto: Robin Skjoldborg

Ny direktør for Filminstituttet

Forfremmer direktør fra egne rækker.

Claus Ladegaard har været ansat på Det Danske Filminstitut siden 2006, først som områdedirektør for Produktion & Udvikling og siden 2015 som vicedirektør og direktør for området Filmstøtte. Claus Ladegaard har tidligere været producer og producent på det daværende Easy Film og desuden arbejdet i en række andre produktionsselskaber og som underviser og konsulent. Han er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitetscenter. 


En samlet bestyrelse har i valget lagt vægt på, at Claus Ladegaard har indgående kendskab til hele medie- og filmområdet. Han har stået bag en omfattende udvikling og ændring af støttesystemet, og han har forudsætningerne for løbende at udvikle Filminstituttets aktiviteter, så dansk film også i fremtiden vil være kendetegnet ved vitalitet og kulturel betydning. 

Anders Kronborg, bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut, udtaler: "Jeg er glad for, at Claus Ladegaard i anden omgang tog imod bestyrelsens opfordring til at søge stillingen som administrerende direktør for Filminstituttet. Han har klare visioner for dansk films udvikling, og hans erfaringer med støttesystemet og med filmbranchen er afgørende i den digitale omstilling, der pågår. Samtidig har bestyrelsen ansat en direktør, der er en tydelig kommunikator, har en åben og tillidsbaseret ledelsesstil og vil kunne styrke samarbejdet internt på Filminstituttet samt i forhold til branchen og det politiske system." 


Claus Ladegaard udtaler: "Filminstituttet er en væsentlig kulturinstitution, og det er en stor tillidserklæring at få lov til at stå i spidsen for organisationen og for den fremsynede og ambitiøse offentlige filmpolitik, som instituttet er sat til at administrere. At skulle gøre det i samarbejde med dygtige medarbejdere og med verdens bedste filmbranche fylder mig med stor glæde og en hel del ydmyghed. Dansk film indtager en central placering både nationalt og internationalt, og det er en udfordring at fortsætte den udvikling, men det er en opgave, jeg går ind til med stor lyst og med stor tillid til dansk film." 

Emneord: Filminstituttet, Claus Ladegaard, Kulturavisen, Filmstøtte, Film
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også