Ny direktør i Tønder Kommune vender hjem fra Grønland

Efter ni år i Grønland vender sønderjyde tilbage til for at blive direktør i Tønder Kommune.

Sønderjyden Grethe H. Nielsen siger farvel til Nuuk i Grønland og vender tilbage til Sønderjylland for at blive ny direktør for Social, Arbejdsmarked og Sundhed i Tønder Kommune.
 
Grethe H. Nielsen, der er 53 år, tiltræder sit nye job på Tønder Rådhus den 1. oktober.

Som direktør for Social, Arbejdsmarked og Sundhed indtræder Grethe H. Nielsen i kommunens direktion, der består af kommunaldirektøren og tre fagdirektører.

Den kommende direktør i Tønder er uddannet inden for retorik, kommunikation og formidling ved Aarhus Universitet og har efterfølgende gennemført en række andre uddannelsesforløb bl.a. i ledelse.
 
Grethe H. Nielsen kommer til Tønder med en alsidig erhvervsmæssig baggrund og udstrakt ledelseserfaring. Hun har arbejdet både som konsulent og leder i en række forskellige organisationer, bl.a. inden for fagbevægelsen, inden hun i 2008 blev erhvervs- og arbejdsmarkedschef i Qaqortoq Kommune i Grønland. Siden 2013 har Grethe H. Nielsen været forvaltningsdirektør for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv i Nuuk.
 
Den nye direktør i Tønder har dermed stor indsigt i den kommunale, administrative verden. Samtidig har hun et godt kendskab til det politiske system. Fra 1993 til 2006 var Grethe H. Nielsen medlem af det daværende Sønderjyllands Amtsråd.
 
Erfaring og stærke kompetencer
 
Borgmester Henrik Frandsen glæder sig til at byde Grethe H. Nielsen velkommen på direktionsgangen på Rådhuset i Tønder.
 
- Med Grethe H. Nielsen får vi en direktør med bred erfaring og stærke kompetencer. Grethe har både baggrunden, visionerne og den nødvendige gennemslagskraft til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af det store social-, arbejdsmarkeds- og sundhedsområde. Samtidig vil Grethe vil være en kompetent og inspirerende medspiller på direktionsholdet, siger borgmesteren.
 
Inddragelse og samarbejde
 
Den kommende direktør ser frem til at blive en del af den øverste administrative ledelse i Tønder.
 
- Tønder Kommune har i sin nye ambitiøse udviklingsplan stor fokus på erhverv, uddannelse, beskæftigelse og mestring af eget liv. Det er vigtige og betydningsfulde områder, som jeg gerne vil være med til at sætte i spil ved at inddrage borgere, erhverv, organisationer, medarbejdere og andre relevante aktører i et aktivt og udviklende samarbejde, siger Grethe H. Nielsen.
 
Som sønderjyde er den kommende direktør også meget optaget af mulighederne i det grænseoverskridende samarbejde og ønsker at bidrage til yderligere styrkelse og udvikling af relationerne hen over grænsen.
 
Grethe H. Nielsen lægger især vægt på at skabe gode og udviklende rammer for personalet.
 
- På den gode arbejdsplads trives medarbejderne. Og når vi trives på jobbet, arbejder vi engageret til gavn for alle, navnlig de borgere, vi er sat i verden for at servicere, siger Grethe H. Nielsen.
 
Emneord: Tønder Kommune, Kommunaldirektører, Grethe H Nielsen
Tønder Kommune på DenOffentlige.dk Tønder Kommune
Aktivitet: Artikler: 36 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også