Ny direktør sætter punktum for generationsskifte i Mariagerfjord

Mariagerfjord Kommune har ansat den direktør, der erstatter Jens Nørgaard, som har valgt at gå på pension.

Ansættelsen af Torben Ladefoged sætter punktum for det generationsskifte, som har været planlagt i de sidste par år. Torben Ladefoged bliver en del af en direktion på fire, som skal løfte det fælles tværgående ansvar for ledelsen og styringen af kommunens udvikling. Som ny direktør får han ansvaret for områderne Arbejdsmarked, Teknik og Miljø samt Kultur og Fritid.


- Det glæder mig, at et enigt ansættelsesudvalg har peget på Torben Ladefoged, som er en dygtig, erfaren og udviklingsorienteret lederprofil. Vi havde et meget stærkt ansøgerfelt, og Torben Ladefoged matchede bedst de høje krav, vi har til en direktør med ansvaret for Arbejdsmarked, Teknik og Miljø samt Kultur og Fritid, fastslår borgmester Mogens Jespersen.

- Jeg har store forventninger til samarbejdet med Torben Ladefoged. Vi er en veldrevet kommune, men vi har stadig et stort potentiale. Med Torben Ladefoged får vi en direktør, som har et stort netværk og engagement i Mariagerfjord Kommune. Hans baggrund og erfaring udenfor, men ofte i samspil med, den kommunale verden vil helt sikkert blive et væsentligt positivt bidrag til Mariagerfjord Kommunes fremtidige udvikling, supplerer kommunaldirektør Lars Clement.


Torben Ladefoged har mere end 20 års ledelseserfaring. De første 10 år i Rambøll Management, hvor han blandt andet var involveret i strategisk, organisatorisk, ledelses- og effektiviseringsmæssig udvikling af kommunale organisationer. De seneste 10 år har Torben Ladefoged været direktør for Erhvervsrådet i Mariagerfjord Kommune. Med støtte fra Mariagerfjord Kommune og opbakning fra næsten 500 medlemmer, har Torben Ladefoged haft som hovedopgave at levere effektiv erhvervsservice og aktiv erhvervsfremme i kommunen. Således har jobbet som direktør for Erhvervsrådet placeret Torben Ladefoged som en aktiv samarbejdspartner for alle de fagenheder, som han nu får ansvaret for.

- Jeg ser frem til at beskæftige mig med strategisk ledelse i endnu højere grad, end jeg gør i dag, mens jeg fortsat kan bidrage til at udvikle de områder, som jeg brænder for. Det bliver en spændende udfordring for mig som udefrakommende at arbejde i en kommunal organisation, som jeg indtil nu primært har betragtet udefra. Der er meget, jeg skal lære, men jeg tror også, at mine friske øjne og mit kendskab til områderne kan bidrage til at sætte yderligt fokus på gode løsninger i samarbejde med Byrådet, kolleger, medarbejdere, borgere og virksomheder, siger Torben Ladefoged.

Ansættelsesudvalget bestod af Økonomiudvalget og leder- og medarbejderrepræsentanter. Der var 23 ansøgere til stillingen.

Torben Ladefoged er 51 år og gift med Hanne, der er skolesekretær ved privatskolen Solhverv i Vebbestrup. Sammen har de to voksne børn på 21 og 25 år.

 

Emneord: Kommunaldirektører, Mariagerfjord Kommune, Torben Ladefoged
Mariagerfjord Kommune på DenOffentlige.dk Mariager Fjord
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 07.09.17 Velfærd
  Nu får ældre en robot til at styre pillerne

  Robot skal håndtere medicin hos ældre borgere i eget hjem. Ni kommuner er gået sammen om køb af pillerobot.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 17.11.14 Velfærd
  Nyt tiltag for anbragte børn

  I Mariagerfjord Kommune er et innovativt og tværfagligt samarbejde kommet godt fra start. Anbragte børn i kommunen bliver tilbudt et sundhedstjek som et led i at sikre deres udvikling og trivsel.

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.