Bente Klarlund er gæst i Sundhedsvisioner

Ny episode af podcasten Sundhedsvisioner med Bente Klarlund

Debattør, forfatter, direktør, forsker og professor Bente Klarlund er gæst i podcasten Sundhedsvisioner. Hun er ikke i tvivl om, at psyken har betydning for vores fysiske tilstand, og hun har bevist, at motion forebygger sygdom. Så hvorfor fokuseres der ikke mere på at hjælpe mennesker til at ændre livsstil?, spørger hun. Hun tror på, at fremtidens sundhedsvæsen vil være langt bedre til at tage udgangspunkt i det enkelte 'hele' menneske.

Bente Klarlund Pedersen er en ildsjæl og rebel med det videnskabelige grundlag på plads. Hun har længe været en stemme i sundhedsdebatten og er både brevkasseredaktør og forfatter ved siden af sin forskningspraksis, som hun udøver i Center for aktiv sundhed, som hun også er direktør for. Hun formidler med lyst og passion, og fordi hun vil og kan gøre en forskel. 

Et mere holistisk sundhedsvæsen er noget, som mange patienter ønsker, og Bente Klarlund tror på, at fremtidens sundhedsvæsen vil være langt bedre til at tage udgangspunkt i det enkelte 'hele' menneske. Hun er ikke i tvivl om, at psyken har betydning for vores fysiske tilstand. Bente Klarlund har i mange år forsket i motions betydning for kroppen og fortæller bredt om hendes resultater. Hendes mission er at få danskerne til at leve sundere, så færre bliver alvorligt syge. Et af studierne, som hun har lavet sammen med en anden forsker, Pernille Højman, viser, at motion har positiv indflydelse på cancer og nedsætter risikoen for tilbagefald. 

Podcasten redigeres af Lærke Sødring Nielsen og udgives af sundhedskommunikation.com

Vært er Den Offentliges Sundhedsredaktør Line Gade.


 

Emneord: Sundhedsvæsen, sundpol, Forebyggelse, Bente Klarlund, Line Gade, Sundhedsvisioner
Sundhedskommunikation på DenOffentlige.dk Om Sundhedskommunikation
Aktivitet: Artikler: 7 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også