Ny formand for Danmarks Frie Forskningsfond

15/11/2018 08:53

Nick Allentoft

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har udpeget afløser for professor Peter Munk Christiansen som bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond per 1. januar 2019.

Professor David Dreyer Lassen afløser professor Peter Munk Christiansen, hvis formandsperiode udløber ved årsskiftet.

- Danmarks Frie Forskningsfond spiller en afgørende rolle for dansk forskning med støtte til de originale forskningsidéer. David Dreyer Lassen er den helt rigtige til at stå i spidsen for det vigtige arbejde. David er en anerkendt forsker og har et solidt kendskab til det bredere forsknings- og universitetspolitiske område. Samtidig har han praktisk erfaring med det forskningsrådgivende- og finansierende system. Og så har han erfaring fra et internationalt forskningsmiljø. Han er en meget stærk profil, så jeg er super glad for, at han har takket ja til opgaven, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

David Dreyer Lassen er professor i økonomi ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet, og kommer fra en post som formand for Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd inden for samfund og erhverv. Han har derudover deltaget i Udvalget for bedre universitetsuddannelser, som regeringen nedsatte i 2017. Om sin nye rolle siger han:

Tidsskriftet Samfundslederskab i Skandinavien

Tidsskriftet Samfundslederskab i Skandinavien er en del af DenOffentlige. Her kan forskere få udgivet relevante artikler, hvorefter redaktionen på DenOffentlige ofte laver redaktionel opfølgning. Læs mere om SiS her

- Danmarks Frie Forskningsfond udmønter risikovillige bevillinger i den størrelse, de fleste forskere efterspørger, til Danmarks mange, mange dygtige forskere. Danmarks Frie Forskningsfond er bredt funderet i forskningsmiljøerne og bidrager til at styrke dansk forskning nationalt og internationalt ved at give forskerne mulighed for at forfølge deres idéer til gavn for et rigt vækstlag og det danske samfund. Som bestyrelsesformand glæder jeg mig til at arbejde for at sikre og udbygge den frie forsknings position i det danske forskningslandskab og videreføre et stærkt fokus på dens betydning for samfundet i tæt dialog med forskningspolitikkens aktører, siger David Dreyer Lassen.

Uddannelses- og forskningsministeren takker Peter Munk Christiansen for hans store indsats:

- Peter Munk Christiansen har været en dygtig og respekteret bestyrelsesformand. Han har spillet en markant rolle i forhold til at gøre det tydeligt, hvor vigtigt risikovillig og fri forskning er, fx når det kommer til at finde forskningsbaserede løsninger på presserende samfundsudfordringer. Derudover har Peter Munk Christiansen på professionel vis ledt Danmarks Frie Forskningsfond gennem en tid med store forandringer med et nyt hovedsæde i Odense og en ny lovgivningsmæssig ramme for fondens arbejde, siger Tommy Ahlers.

 

Blå Bog: David Dreyer Lassen (fra medsendt CV)

David Dreyer Lassen - CV David Dreyer Lassen (født 1973) er professor i økonomi ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet, centerleder på SODAS - Copenhagen Center of Social Data Science og vicecenterleder på CEBI, Danmarks Grundforskningsfonds Center for Økonomisk Adfærd og Ulighed (CEBI).

Han modtog sin ph.d. i 2002 fra samme institut og har haft flere forskningsophold på Harvard University, herunder ved Center for Basic Research in the Social Sciences og Institute for Quantitative Social Science. Han tiltrådte som formand for Danmarks Frie Forskningsfond | Samfund og Erhverv i 2017 og har været medlem af selvsamme siden 2014.

Derudover varetager han en række tillidserhverv og har indgående kendskab til universitetsstrukturen som medlem af Udvalget for bedre universitetsuddannelser 2017/2018, nedsat af VLAK-regeringen.

David Dreyer Lassen forsker i politisk økonomi og offentlig økonomi, med særligt fokus på politisk adfærd, politisk holdningsdannelse, finanspolitik og budgetinstitutioner, og etablerede i 2016 Center for Social Data Science, som er et interdisciplinært center, der kombinerer samfundsvidenskab og data science.

Han er bl.a. tildelt Københavns Universitets UCPH Interdisciplinary Grant (2016), DFF: Sapere Aude Forskningslederbevilling (2011-2014), ERC Starting Grant (2013-2017) og Eliteforskprisen (2016).

 

Mest Læste

Annonce