Ny formand for Finanstilsynet

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget en ny formand for Finanstilsynets bestyrelse

Det bliver tidligere økonomidirektør i Danske Bank og lektor på CBS Henrik Ramlau-Hansen, der indtager formandsstolen i Finanstilsynet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen

"Jeg er meget glad for, at Henrik Ramlau-Hansen har sagt ja til at stå i spidsen for Finanstilsynets bestyrelse. Regeringen har lagt vægt på, at posten bliver besat af en person med stor erfaring fra den finansielle verden. Henrik Ramlau-Hansen har netop stor indsigt i den finansielle sektor - både når det gælder bank og pensionsområdet – og kan derfor bidrage med væsentlig erfaring fra den praktiske virkelighed. Desuden har Hernrik Ramlau-Hansen stor ledelseserfaring fra den finansielle sektor.


Ehvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har desuden udpeget partner og advokat i Nielsen Nørager Eigil Lego Andersen, som nyt medlem af bestyrelsen i Finanstilsynet. Eigil Lego Andersen er udpeget for at sikre de juridiske kompetencer i bestyrelsen, særligt inden for kredit- og kapitalmarkedsretten.

Samtidig er David Lando genudpeget som næstformand for bestyrelsen og Kerstin af Jochnik er genudpeget som medlem af bestyrelsen.

Henrik Ramlau-Hansen glæder sig til jobbet:

"Finanstilsynet har en opgave af stor samfundsmæssig betydning, fordi et velfungerende tilsyn bidrager til, at kunderne kan træffe finansielle beslutninger med en høj grad af tillid. Samtidig dukker der nye problemstillinger op, som de meget lave renter og den digitale forandring, som også i væsentligt omfang påvirker den finansielle sektor. I den sammenhæng er det vigtigt med et effektivt tilsyn, og jeg glæder mig til sammen med den øvrige bestyrelse og Finanstilsynets direktion at bidrage til dette.” 

Den nye formand Henrik Ramlau-Hansen afløser Mads Bryde Andersen på formandsposten. 

"Jeg vil gerne takke Mads Bryde Andersen og Jan Hoffmann, der begge er udtrådt af bestyrelsen, for deres indsats", siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. 

Bestyrelsen i Finanstilsynet har nu følgende medlemmer

 • Fhv. økonomidirektør i Danske Bank og lektor, dr.scient. CBS, Henrik Ramlau-Hansen (formand)
 • Professor, Ph.d., CBS David Lando (næstformand)
 • Viceguvernør i Sveriges Riksbank Kerstin af Jocknick
 • Advokat og partner i Nielsen Nørager Eigil Lego Andersen 
 • Fhv. direktør i Sydbank Preben Lund Hansen
 • Økonomidirektør i Brødrene Hartmann A/S Marianne Rørslev Bock
 • Vicedirektør, Danmarks Nationalbank Karsten Biltoft

 

Emneord: Finanstilsynet, Henrik Ramlau-Hansen, Troels Lund Poulsen
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 85 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 24.05.18 Velfærd
  Nye regler for førtidspension og ressourceforløb vedtaget

  Syge borgere skal kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Det er et bredt flertal i Folketinget enige om og har torsdag vedtaget et lovforslag, der præciserer reglerne om førtidspension og ressourceforløb.