Ny justitsminister ville ikke i regering

Valgresultatet var for dårligt til at gå i regering, mente Søren Pape Poulsen. Nu bliver han justitsminister.

Det Konservative Folkeparti er Folketingets mindste parti.

Og med blot seks mandater ved valget i 2015 er partiet for lille til at gå i regering. Det var oprindeligt meldingen fra Søren Pape Poulsen. Men nu har den 44-årige partiformand altså ombestemt sig af hensyn til det borgerlige-liberale Danmarks overlevelse. Søndag valgte partiet at træde ind i en ny VLAK-regering. Og det sker med Søren Pape Poulsen som ny justitsminister.

Håbet er, at regeringstiden kan bruges på at brande partiet og sikre den fremgang, som har ladet vente på sig.

Tema med artikler om regeringer

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Det var nemlig opgaven for Søren Pape Poulsen, da han i august 2014 overraskende overtog ledelsen fra Lars Barfoed. Han skulle øge opbakningen til partiet, som er krympet til en fjerdedel, siden Poul Schlüters storhedstid i midten af 1980'erne.

Pape var en kanin op af hatten.

Han var en populær borgmester i Viborg, som han havde stået i spidsen for siden 2009, og han var respekteret blandt medlemmerne i partiet, hvor han på de indre linjer har været en politisk og retorisk stærk konservativ stemme. Men han var ukendt på den landspolitiske scene og skulle skabe sig et navn hos gud, konge og hvermand i fædrelandet.

De politiske budskaber er velkendte: en stram retspolitik, fastfrysning af grundskylden samt flere midler til Forsvaret.

Under sin tid som formand har han arbejdet på at brande De Konservative som det grønne parti i blå blok. Det medførte blandt andet forårets fyring af Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister efter sagen om landbrugspakken.

Selv om den nye trekløverregering udadtil har klinket skårene, har forløbet kostet på tillidskontoen hos især Venstre. Men det har samtidig givet Søren Pape Poulsen væsentligt mere Christiansborg-erfaring, siden han på sit første pressemøde præsenterede sig selv som et frisk pust fra det virkelige liv uden for Christiansborg.

Han stillede op uden slips og jakke og fremhævede blandt andet, at han i modsætning til flere politikere på Christiansborg "havde haft et rigtigt arbejde".

Søren Pape er shippinguddannet og har en fortid som underviser.

Indtil videre har det friske pust dog ikke været nok til at løfte partiet i meningsmålingerne.

Tværtimod har De Konservative under Pape været tættere på spærregrænsen end på de ti procent, som den tidligere formand Bendt Bendtsen blev drillet med, at han ikke kunne hive partiet over.

Han er vokset op på et landbrug ved Bjerringbro som adoptivsøn, og han meldte sig ind i Konservativ Ungdom, da han var 15 år.

Han havde ikke en større ideologisk tilknytning til partiet, men så det som en naturlig platform, hvorfra man kunne være med til at bestemme.

Det kom han til som borgmester, og det var en sag fra den tid, der hurtigt stjal fokus fra Papes forsøg på at skabe en ny konservativ fortælling.

Statsforvaltningen har således betegnet det som ulovligt, at han gennemtrumfede en sponsoraftale af Viborg FF via det kommunale energiselskab.

/ritzau/

Emneord: Ministerholdet, Søren Pape Poulsen, Det Konservative Folkeparti, Justitsministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også