Den nye konservative leder Søren Pape Poulsen

Ny K-formand vil veksle gode resultater til fremgang

De Konservative blev degraderet til Folketingets mindste ved det seneste valg i 2011. Nu skal det være anderledes, og gode resultater ved de seneste valg til kommuner og Europa skal veksles til landspolitisk fremgang, erklærer Søren Pape Poulsen, der har tre mærkesager fra begyndelsen.

Den nye politiske leder, Søren Pape Poulsen, mener ikke, at der er hul i skroget på det skib, han netop er blevet styrmand på.

- Når man kan lave sådan et kommunalvalg og sådan et EP-valg, som vi har gjort, så er man ikke et parti i krise, konstaterer han i et interview med Ritzau.

De omtalte valg udløste henholdsvis 8,6 og 9,2 procent af stemmerne til De Konservative. 

- På den baggrund må der være basis for at løfte partiet, for der er selvfølgelig flere konservative i det her land end 4,9 procent (resultatet ved sidste valg, red.). Min udfordring bliver at overbevise folk om, at de skal stemme konservativt, konstaterer den nye leder.

I Ritzau Index, der er et gennemsnit af de seneste meningsmålinger fra fem af landets toneangivende institutter, Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Wilke, ligger partiet til at gentage resultatet fra sidste valg. 

Men målet for Søren Pape Poulsen er en fremgang, når danskerne senest til næste efterår skal i stemmeboksene.

- Jeg har en tyrkertro på, at hvis vi får sendt vores budskab klart og tydeligt nok, så er der langt flere konservative i det her land end de 4,9 procent, der stemte på os ved sidste valg, konstaterer den nye partileder.

Han har de seneste 12 år repræsenteret partiet i lokalpolitik, hvor han fra sidelinjen har kunnet se partiets vælgertilslutning halveret. 

- Det er klart, at man bliver ked af det, når ens parti ikke klarer sig godt. Jeg var rigtig ked af det efter sidste folketingsvalg. Ikke på en arrig facon, men ægte ked af det. Når man har været med, siden man var 15, så gør det ondt, forklarer Søren Pape Poulsen.

Tre mærkesager

Folkeskolen, topskatten og indbrudskriminalitet er blandt de emner, som kan få ny K-leder op i det røde felt.

I den kommende tid vil Søren Pape Poulsen lægge en politisk linje for partiet i samarbejde med folketingsgruppen. Der er dog tre emner, som han som politiker er optaget af.

Det fastslog Søren Pape Poulsen på sit første pressemøde som ny politisk leder for De Konservative.

Den 42-årige borgmester i Viborg havde smidt jakken, da han stående i Det Kongelige Biblioteks Have ved Christiansborg fastslog, at han som ny K-leder vil kæmpe mod "tvangs-lektiecafeer" i folkeskolen, for en afskaffelse af topskatten og for en stram retspolitik.

- Jeg kan garantere for, at Konservative vil arbejde hårdt for at få lavet tvangscaféerne om.

- Tænk sig, at vi i dette land har politikere på Christiansborg, der mener, at de skal bestemme, om familier må være sammen med deres børn. Hele forenings-Danmark er bygget på fritidsaktiviteter, og det er det, vi går ind og rører ved her. 

- Det grænser til det uanstændige, siger Søren Pape Poulsen.

Venstre, som ventes at sætte sig på statsministerposten, hvis der kommer et regeringsskifte ved næste valg, støtter lektiecaféerne. Søren Pape Poulsen ønsker dog ikke at forholde sig til, om De Konservative dermed vil sige nej til at gå i regering med V.

Som det andet emne nævner Søren Pape Poulsen topskatten:

- Der er alt for mange, der betaler topskat. Der er slet ingen, der burde betale det. Topskatten er værdipolitik. Vi siger: "Gør en ekstra indsats, og så skal vi fra staten nok komme og plukke dig fuldstændig". Det er en misundelsesskat, siger den nye K-leder.

Han vil for det tredje slå hårdt ned på hjemmerøverier og indbrud: 

- Nogle vil måske spørge, om jeg er sådan en tough-on-crime-type. Og der må jeg sige ja. Jeg er en tough-on-crime-type, siger Søren Pape Poulsen.

Den nye konservative leder afviste dog at svare konkret på en række spørgsmål om, hvorvidt partiet skal have en ny udlændingepolitik eller en mere EU-kritisk linje.

- Jeg kan godt forstå, at det vil være rart for jer, at jeg fyrer en masse af, og så kan I diskutere det. Men I kommer til at vente. Jeg er lige startet, og så har vi sommergruppemøde i næste uge, siger Søren Pape Poulsen.

De tre meldinger om folkeskole, topskat og stram retspolitik flugter med den politik, som Lars Barfoed også har ført. 

Spørgsmål: Det lyder som om, at du vil gøre det samme som Lars Barfoed. Men er der ikke brug for lægge kursen om, hvis I skal gå frem i meningsmålingerne?

- Vi vil drøfte, hvad der fremadrettet skal ske. Jeg har taget jobbet på mig, og så skal jeg have noget tid til at vise, om jeg kan løfte det. Det har vi nogle vælgere til at hjælpe os med at bedømme, siger Søren Pape Poulsen.

Spørgsmål: Der er mange vælgere, der gerne vil vil se, hvad du står for. Kan du ikke pege på én forskel mellem dig og Lars Barfoed?

- Det vil jeg ikke gå ind i dag. De vælgere, som venter på et svar, kan nok lige vente en uge mere, siger Søren Pape Poulsen.

Spørgsmål: Vil du anse dig som fiasko, hvis ikke partiet får ubrudt fremgang i meningsmålingerne?

- Nej, men det vil der sikkert være andre, der gør, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

- Jeg har det sådan, at man lige skal se folk an. Jeg har ikke nogen tro på, at målinger bare fløjter op ad.

/ritzau/

 

 

 

/ritzau/

Emneord: Konservative, Formand, Folketing, Christiansborg, Søren Pape Poulsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også