Ny lov kan ramme dig som boligejer

Hvor går grænsen mellem din og min grund? Det er landinspektørens job at afgøre det – men et nyt lovforslag åbner for, at den vurdering ikke længere er objektiv. Det kan gå ud over boligejerne og ende i nabotvister.

Går min nye carport ind over naboens grund? Eller hvor har ejendomsselskabet ret til at placere sit nye etagebyggeri i forhold til mit hus? Det afgøres af, hvor skellet mellem de to grunde er placeret.

Det kan afgøres af en landinspektør – og han eller hun er en objektiv fagperson, som skal tage hensyn til alle parter.

Men regeringen foreslår nu, at landinspektøren ikke længere behøver at være ansat hos et uvildigt landinspektørfirma.

”Det betyder konkret, at landinspektøren fx kan arbejde hos det entreprenørfirma, som bygger en stor ejendom op mod en privatpersons grund. Og så kan man ikke føle sig sikker på, at skellet bliver sat helt objektivt. Og kommer det til en retssag, kan det blive dyrt for boligejeren, som måske er oppe mod en stor virksomhed,” siger advokat Ulrik Andreas Henriksen fra ADVODAN Aalborg og fortsætter:

”Er der tale om naboer i et villakvarter, kan det også ende i stridigheder og klager, fordi landinspektøren måske ikke arbejder for et uvildigt landinspektørfima. Og så føler man sig måske ikke sikker på, at landinspektøren – som ellers ville ordne uenigheder på mindelig vis – har taget en objektiv beslutning.”

Det nye lovforslag er en del af regeringens vækstpakke og kommer til afstemning i Folketinget i løbet af 2016.

Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.