Ny lov kan ramme dig som boligejer

Hvor går grænsen mellem din og min grund? Det er landinspektørens job at afgøre det – men et nyt lovforslag åbner for, at den vurdering ikke længere er objektiv. Det kan gå ud over boligejerne og ende i nabotvister.

Går min nye carport ind over naboens grund? Eller hvor har ejendomsselskabet ret til at placere sit nye etagebyggeri i forhold til mit hus? Det afgøres af, hvor skellet mellem de to grunde er placeret.

Det kan afgøres af en landinspektør – og han eller hun er en objektiv fagperson, som skal tage hensyn til alle parter.

Men regeringen foreslår nu, at landinspektøren ikke længere behøver at være ansat hos et uvildigt landinspektørfirma.

”Det betyder konkret, at landinspektøren fx kan arbejde hos det entreprenørfirma, som bygger en stor ejendom op mod en privatpersons grund. Og så kan man ikke føle sig sikker på, at skellet bliver sat helt objektivt. Og kommer det til en retssag, kan det blive dyrt for boligejeren, som måske er oppe mod en stor virksomhed,” siger advokat Ulrik Andreas Henriksen fra ADVODAN Aalborg og fortsætter:

”Er der tale om naboer i et villakvarter, kan det også ende i stridigheder og klager, fordi landinspektøren måske ikke arbejder for et uvildigt landinspektørfima. Og så føler man sig måske ikke sikker på, at landinspektøren – som ellers ville ordne uenigheder på mindelig vis – har taget en objektiv beslutning.”

Det nye lovforslag er en del af regeringens vækstpakke og kommer til afstemning i Folketinget i løbet af 2016.

Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også