Ny minister: Man kan ikke bare vente på det ideelle job

Danmark har en række udfordringer på arbejdsmarkedet, mener beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

Det er bydende nødvendigt, at danske langtidsledige kommer i arbejde, mener den netop tiltrådte beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen, der har udfordringen blandt de øverste på sin nye ministerdagsorden.

Derfor hejser han et "advarselsflag" i Berlingske, fordi det i overvejende grad har været udlændinge, som har sørget for fremgang i beskæftigelsen i Danmark. 


Ifølge avisen viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, at antallet af lønmodtagere i arbejde fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal sidste år er steget med 45.100 personer - kun 9700 af dem var danske statsborgere.

Som minister vil Jørn Neergaard Larsen derfor presse på for, at de kommunale jobcentre bliver "markant" bedre til at danne sig et overblik over jobmulighederne i nærområderne for derefter "meget konkret" at kunne lægge kortene på bordet for den enkelte ledige.

- Derefter skal de ledige selv tage stilling til nogle ting. Hvis man eksempelvis ønsker at blive boende, er man nødt til at forholde sig til, at man skal være åben over for at tage de job, der er i området – også selv om det ikke er ens ønskejob, siger han til Berlingske.

- Vi skal væk fra logikken, der har været mange steder, om at det vil være godt at vente, for det ideelle job kommer nok på et tidspunkt, siger Neergaard Larsen, der kom til Beskæftigelsesministeriet fra jobbet som direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Jørn Neergaard Larsen understreger, at Danmark er afhængig af udenlandsk arbejdskraft.

Eksempelvis vil det være "katastrofalt og fuldstændigt ødelæggende for dansk økonomi", hvis kommende års mangel på arbejdskraft i Europa på grund af befolkningsaldring og små ungdomsårgange får udlændingene til at søge tilbage til hjemlandet.

Beskæftigelsesministeren vil derfor arbejde for, at ledige, indvandrere og flygtninge, der er kommet til landet, får en plads på arbejdsmarkedet.

/ritzau/

Emneord: Arbejdsmarked, Jørn Neergaard Larsen, Beskæftigelsespolitik, Beskæftigelsesminister, Flyt efter jobbet, Nye jobs går til udlændinge
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også