Ny organisation i Sundheds- og Ældreministeriet

Sundhedsstyrelsen deles op, en ny Lægemiddelstyrelse etableres, og to nye styrelser ser dagens lys. Det er resultatet af en organisationsændring i Sundheds- og Ældreministeriets koncern, der skal styrke de enkelte sundhedsmyndigheders arbejde med kerneopgaver.

Medarbejderne i Sundheds- og Ældreministeriets koncern er i dag blevet orienteret om en større organisationsændring, der vil berøre alle koncernens styrelser. 

Organisationsændringen, der skal styrke de enkelte sundhedsmyndighedernes arbejde med faglige kerneopgaver, betyder bl.a., at Sundhedsstyrelsen deles op, og at de medarbejdere, som beskæftiger sig med godkendelse af lægemidler og fører tilsyn med sundhedsvæsnet og sundhedspersoner får nye arbejdspladser. 

             Læs mere om de nye styrelser og ændringer

Fra årsskiftet 2015/2016 overflyttes medarbejderne til henholdsvis Lægemiddelstyrelsen, som siden 2012 har været en del af Sundhedsstyrelsen, men nu igen bliver en selvstændig styrelse, og Styrelsen for Patientsikkerhed. Sidstnævnte er en ny styrelse, der dannes ved at sammenlægge Patientombuddet med tilsynsenhederne i Sundhedsstyrelsen.  
 
Som led i organisationsændringen bliver der også oprettet en anden ny styrelse: Sundhedsdatastyrelsen. Den skal bl.a. sikre, at stat, regioner og kommuner bedre kan dele sundhedsdata, som kan bidrage til at hæve kvaliteten i sundhedsvæsnet. 
 
Den nye styrelse skabes ved, at Nationalt Sundheds-It (NSI) udskilles fra Statens Serum Institut.
 
Sådan kommer Sundheds- og Ældreministeriets koncern til at se ud 
Sundheds- og Ældreministeriets koncern vil med virkning fra årsskiftet 2015/2016 bestå af et departement og følgende fem styrelser:
 
Sundhedsstyrelsen, der fortsat vil være den øverste sundhedsmyndighed i Danmark, bliver slankere, i og med at styrelsens tilsynsvirksomhed og opgaver med godkendelse af lægemidler mv. udskilles.
 
Lægemiddelstyrelsen, der i 2012 blev lagt ind under Sundhedsstyrelsen, genetableres som en selvstændig styrelse.
 
Styrelsen for Patientsikkerhed er en nyoprettet styrelse, der dannes ved en sammenlægning af Patientombuddet og Sundhedsstyrelsens tilsynsenheder.      
 
Sundhedsdatastyrelsen er også ny. Den kommer til at bestå af Nationalt Sundheds-It (NSI), som udskilles fra Statens Serum Institut. 
 
Statens Serum Institut afgiver NSI, som bliver omdannet til en selvstændig styrelse.
 
Emneord: Sophie Løhde, Sundhedsministeriet, Sundhedsmyndighederne, Sundhedsstyrelsen, Patientombuddet, Sundhedsdatastyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Patientsikkerhed
Ministeriet for Sundhed og Ældre på DenOffentlige.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Aktivitet: Artikler: 53 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også