Ny regering: Jeg ser frem til samarbejdet om ernæring

Ny regering, nyt grundlag – og lidt mere fokus på ernæring. Det er glædeligt, men der er også grund til bekymring. For er innovation blot et pænt ord for en spareøvelse i den offentlige sektor?

"God og sund ernæring".

Sådan har den nye regering lanceret et stort projekt, der på tværs af hele fem ministerier, skal oplyse og understøtte danskerne i at ”tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring”, som det hedder i det spritnye regeringsgrundlag. Og det er ikke en dum idé.

For det er svært at være utilfreds med, at regeringen har fået øjne op for, hvad god og korrekt ernæring kan bidrage til af sundhed og trivsel for danskerne. Jeg ser frem til at samarbejde med regeringen om den her indsats – og især til, at vi kan se resultaterne. Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at takke nu tidligere sundheds- og ældreminister, Sophie Løhde (V) for et godt og tæt samarbejde - og byde velkommen til de to nye, sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og ældreminister Thyra Frank (LA).

Er innovation blot et pænt ord for en spareøvelse?
Vi har stadig masser at gøre, når det glæder kampen mod underernæring, og når det gælder om at integrere kost og ernæring i endnu højere grad i de offentlige tilbud. Det gælder ikke kun på sundheds- og socialområdet, men også i vores skoler og daginstitutioner. Vi er klar til at løfte opgaverne.

Det er dog også med lidt bekymring, at jeg læser regeringsgrundlaget. Jeg er bekymret for, om innovation bare et pænt ord for udlicitering og for, at loftet over væksten i den offentlige sektor, er en reel spareøvelse. Vi står med en masse dygtige medarbejdere, der knokler for at få enderne til at mødes. De skaber dagligt værdi for enkelte borgere og for vores samfund som helhed. Det er som om, politikerne ikke forstår, hvor stort presset er. De skruer mere og mere ned på mulighederne for at gøre sit arbejde fagligt tilfredsstillende og levere gode tilbud og løsninger for borgerne. Vi har massive problemer med stress og et hårdt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Så jeg håber, at regeringen mener det, når de siger, at de vil være regering for alle danskere – for vi har alle brug for, at regeringen passer på den offentlige sektor.

FAKTA: Det står der om ernæring i regeringsgrundlaget

God og sund ernæring

Regeringen vil fremme borgernes sundhed. God og sund ernæring er centralt for det gode og sunde liv. Livsstilsbetingede sygdomme koster hvert år mange danske liv. Regeringen vil på tværs af fødevare-, sundheds-, ældre-, undervisnings- og socialområdet iværksætte en målrettet indsats, der gennem oplysning skal understøtte danskerne i at tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring.

Kost- og Ernæringsforbundet på DenOffentlige.dk Kost & Ernæringsforbundet er fagforening og interesseorganisation for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige mennesker.   Forbundet forhandler løn og arbejdsvilkår, rådgiver om arbejdsliv o...
Aktivitet: Artikler: 98 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.