Ny smitterekord i Danmark

Et stort antal danskere er blevet testet positiv for corona det seneste døgn. Faktisk er mere end 3.500 danskere blevet testet postiv, hvilket er ny rekord i Danmark.

Hele 3552 danskere har fået et positivt svar på deres coronatest det seneste døgn. Det har Statens Serum Institut (SSI) oplyst på deres hjemmeside. 

Her har de også oplyst, at det er 3552 personer ud af de 118.130 personer, der er blevet testet. Det vil sige, at der er tale om en positivprocent på 3,01. 

Derfor er det ikke kun i forhold til selve smittetallet, at der er tale om en stigning. Det er nemlig også noget, der gør sig gældende for positivprocenten på 3,01, da det er højere end den seneste uges gennemsnit, der lyder på 2,8. 

Hertil oplyses der også, at der i skrivende stund er 54 danskere, der er indlagt på intensiv. Ud af de 54 personer, der er indlagt på intensiv, er der 31, der har brug for respirator. Det er en stigning, der lyder på henholdsvis seks og fire personer. 

I alt er 371 danskere indlagt med corona på nuværende tidspunkt. Det er en stigning på 10 personer i forhold til de seneste offentliggjorde tal. 

Det oplyses også, at der i alt er otte personer, der er døde med corona det seneste døgn. Det har bragt det totale antal dødsfald, der er relateret til corona op på 935 personer.

Det bør også nævnes, at ovenstående tal fra Statens Serum Institut ikke dækker over 24 timer, som det plejer at gøre sig gældende. Derimod dækker de over 28 timer, da Statens Serum Institut har været ramt af tekniske vanskeligheder. 

Dagens opdatering er den tredje dag i træk, hvor antallet af nye, bekræftede tilfælde har været på den anden side af 3.000 personer.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne