Ny sønderlemmende kritik af Justitsministeriet

Juristerne i Justitsministeriet er ligeglade med mennesker, lyder den hårde kritik fra formanden for Statsrevisorerne.

Det hårdt plagede Justitsministerium bliver nu ramt af ny barsk kritik. Det skriver DR Nyheder.

Topjuristerne i ministeriet er ligeglade med menneskers ve og vel, lyder den usædvanlige kritik fra formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF).

Djøf: Det må have slået klik for Peder Larsen

Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, der kom tidligere på året. Den viste, at sagsbehandlingstiden fra en kriminel handling bliver anmeldt, til den kriminelle begynder afsoning i fængsel i gennemsnit er på hele 433 dage.

- Det er klart utilfredsstillende, at der går så længe, og det skyldes først og fremmest, at Justitsministeriet ikke tænker på, at det drejer sig om mennesker. I Justitsministeriet er man mere optaget af den rene jura frem for, at det drejer sig om mennesker og deres retssikkerhed. Det er til skade for alle i samfundet, når det tager så lang tid. De må forstå i Justitsministeriet, at det drejer sig om mennesker, siger formand for Statsrevisorerne Peder Larsen til DR Nyheder og tilføjer:

- De finder altid et eller andet jura, de kan forsvare sig med, og de er knalddygtige jurister. Men de skal huske på, at jura skal bruges til at forbedre livet, og ikke til at forringe livet”

Forringer Justitsministeriet livet for folk?

- Det kan man have en mistanke om.

Det er en grov anklage?

- Det er det, ja. Men jeg tror, at den er berettiget, siger Peder Larsen.

For to uger siden var det retsordførere fra både rød og blå blok, der meldte ud, at deres tillid til Justitsministeriet for alvor er bristet.

Justitsministeriet tilbageholder oplysninger, udsender forkerte asyltal og modarbejder Folketinget, lød kritikken.

I forgårs førte blandt andet den kritik til, at regeringen fjernede departementschef Anne Kristine Axelsson fra Justitsministeriet. Hun blev degraderet til Kirkeministeriet.

Peder Larsen påpeger, at det svækker både ofres og forbryderes retssikkerhed, når der går for længe inden en straffesag bliver afsluttet.

- Det tager længere tid, inden folk kan komme videre med deres liv. Det gælder både ofre, deres pårørende og den kriminelle. Og langsommeligheden går også ud over samfundsøkonomien, siger Peder Larsen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) er enig i, at sagsbehandlingstiderne er for lange. Men kritikken af sine embedsfolk, mener hun, er helt hen i vejret.

- Efter at have været her i huset i tre-fire uger må jeg sige, at det er en fuldstændig urimelig politik. Man kan sagtens diskutere om sagsbehandlingstiderne er for lange, men at anklage medarbejderne I justitsministeriet for at være ligeglad med mennesker, det synes jeg er under lavmålet. At lave så grove og generaliserende anklager, synes jeg faktisk ikke klæder afsenderen, siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.

 

 

 

Emneord: Slotsholmen, Justitsministeriet, NPM, New Public Management, Jurister
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også