Ny spin-enhed i Statsministeriet koster millioner

Regeringen lægger op til at bruge millioner af kroner på en ny kommunikationsenhed i Statsministeriet.

Regeringen sætter flere millioner kroner af til at oprette en særlig kommunikationsenhed i Statsministeriet, der skal "udbrede regeringens politik".

Det fremgår af regeringens finanslovsforslag, der blev fremlagt tirsdag.

Læs også: Regering og kommuner vil begrænse effekt af enkeltsager

På Statsministeriets område hedder det:

- Bevillingen forhøjes med fem millioner kroner i 2016 og 2017 samt 6,2 millioner kroner i 2018 og 7,6 millioner kroner i 2019, blandt andet som følge af oprettelsen af regeringens kommunikationsenhed i Statsministeriet.

Som det fremgår, er det ikke udpenslet nærmere, hvor stor en del af den øgede bevilling, der kan relateres direkte til den nye gruppe af kommunikationsfolk omkring statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Det har tidligere været fremme, at regeringen var på vej med et fremstød på kommunikationsfronten i Statsministeriet.

Der har også været jobopslag ude, hvor man søger en chef for kommunikationsenheden, der kommer til at bestå af to-fire ansatte.

Den nye enhed skal ifølge stillingsopslaget arbejde tæt med de øvrige ministeriers presse- og kommunikationsafdelinger, og den skal varetage den overordnede strategiske kommunikation af regeringens større politiske udspil på tværs af ministerierne.

Derudover skal enheden have sin egen hjemmeside, kaldet regeringen.dk, hvor man vil få mere direkte adgang til danskerne.

Andre lande, eksempelvis Sverige og Storbritannien, har også større kommunikationsenheder i stil med den, som der nu lægges op til at lave i det danske Statsministerium.

/ritzau/

Emneord: Spindoktorer, Udgifter til spindoktorer, Kommunikationsrådgivning, Kommunikationsstrategi, Statsministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også