Ny teknisk chef til Skanderborg Kommune

44-årige Jonas Kroustrup bliver ny chef for teknik- og miljøområdet i Skanderborg Kommune. Jonas har tidligere blandt andet været chef for bæredygtig byudvikling i Vejle Kommune og innovationschef på Teknologisk Institut.

Det bliver en person med en alsidig baggrund og solid ledelseserfaring, der tiltræder stillingen som teknisk chef i Skanderborg Kommune. 

Jonas Kroustrup har gennem de sidste 15 år haft ledelsesansvar i forskellige dele af den offentlige sektor. Senest har han i Vejle Kommune stået i spidsen for en bæredygtig byudvikling i relation til blandt andet klima, vand og spildevand, mobilitet, digitalisering og nye partnerskaber på forsyningsområdet. Han har også været med til at søsætte flere innovative og borgerdrevne lokale initiativer, der har været med til at understøtte og udvikle mindre lokalsamfund i kommunen. 

 

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

På Teknologisk Institut var han en del af ledelsen og blandt andet ansvarlig for aktiviteter inden for offentlige-private samarbejder i relation til byudvikling, sundheds- og energiområdet. Som projektleder i Region Midtjylland har han været ansvarlig for Regionens indsats på strategisk byudvikling og 'smart cities', der også indbefatter digital og bæredygtig byudvikling.  

- Jonas kommer med en stærk baggrund, og han har dokumenteret stor ledererfaring på øverste niveau. Han evner at lede på tværs i en organisation og i tæt samarbejde med det politiske niveau og de mange andre interessenter, der er på teknik og miljø-området. Vi glæder os til at byde ham velkommen, fortæller direktør Frederik Gammelgaard, Skanderborg Kommune.

Der var 24 ansøgere til stillingen. Jonas Kroustrup tiltræder som teknisk chef den 1. maj. 

- Det bliver spændende at tage fat på en ny opgave, hvor jeg kan udnytte den brede erfaring, som jeg har fået ved at arbejde inden for det tekniske område på lokalt og regionalt niveau. Skanderborg Kommune rager op i det kommunale landskab. Det er en kommune, som går forrest blandt andet i forhold til at styrke fællesskabet med borgere, foreninger og virksomheder. Det ser jeg frem til at blive en aktiv del af, fortæller han. 

Jonas Kroustrup er uddannet kandidat i Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet, 1997-2003 og har været tilknyttet som ekstern lektor i en del år. 

Jonas Kroustrup bor i Egå med sin familie.  

Emneord: Jonas Kroustrup, Vejle Kommune, Skanderborg Kommune
Skanderborg Kommune på DenOffentlige.dk Skanderborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også