Ny topchef til patientforening: Depression er et samfundsproblem

Depressionsforeningen har store forventninger til ny topchef, der skal gøre foreningen mere folkelig.

DepressionsForeningen har per 15. august ansat Morten Ronnenberg Møller som ny generalsekretær.
 
Morten Ronnenberg Møller er 52 år og har en solid baggrund inden for organisationsudvikling, samskabelse, frivillighed og fundraising. De sidste 10 år har han været direktør og medstifter af to konsulentvirksomheder - StrategyHouse.dk og Center for God Forvaltning - hvor han har arbejdet som rådgiver for kommuner, institutioner og både danske og internationale civilsamfundsorganisationer. 

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Han medbringer et stærkt blik for at arbejde både globalt og lokalt med NGO’er og har blandt andet været ansat i Folkekirkens Nødhjælp og på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han har arbejdet med strategiprocesser og koblingen mellem finansiering, faglig profil og organisationsudvikling.
 
Bodil Kornbek, formand for DepressionsForeningen, glæder sig over valget af Morten Ronnenberg Møller.
 
- Morten kan udvikle DepressionsForeningen og nå de mål, vi har om en faglig, folkelig og veldrevet organisation. Både viden, erfaring, udsyn og faglighed har vi vægtet højt og alle dele har vi fået med ham, siger hun.
 
Selv siger den nye topchef, at depression er et kæmpe samfundsmæssigt problem. 
 
- Når vi i Danmark hvert år har mere end en kvart million danskere, der rammes af depression, har vi et kæmpe samfundsmæssigt problem, som ikke for alvor er noget vi taler om, understreger Morten Ronnenberg Møller. Vi trænger til at spørge os selv, hvorfor det er sådan, og hvordan vi får hjulpet for eksempel de mange, der stræber efter “det perfekte liv”, men i stedet rammes af tvivl og depression.
 
- Depression og bipolar lidelse er sygdomme, som alt for mange danskere stifter bekendtskab med - enten selv, som pårørende, som ven eller kollega. Og desværre tør mange ikke tale åbent om deres erfaringer. Det er stadig omgærdet af tabu og noget folk gemmer på. Blandt andet derfor får emnerne ikke den politiske opmærksomhed og indsats, de fortjener. Det vil jeg gerne være med til at lave om på. Jeg glæder mig til at fortsætte det gode arbejde, foreningen gør, og sammen med de ansatte, bestyrelsen og de mange frivillige at øge organisationens indsats, størrelse og indflydelse, siger han.
 
Emneord: Depressionsforeningen, Morten Ronnenberg Møller, Topledere, Patientforeninger, 230819
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 22.08.19 Infrastruktur
  Ny vindpark kan forsyne 425.000 husstande med strøm

  425.000 danske husstande vil kunne få dækket deres elforbrug af den nye havvindmøllepark Horns Rev 3. Åbningen af Danmarks hidtil største havvindmøllepark er et vigtigt skridt mod et grønt Danmark. Tre mere er på vej.

 • 27.03.15 Politik
  Region Hovedstadens politikere inviterer borgere og patienter indenfor

  ​Regionsrådet vil bringe borgere, foreninger og organisationer tættere på de politiske processer og beslutninger med muligheden for at få foretræde for de politiske udvalg.