Ny undersøgelse: Seks ud af ti vil forbyde Uber - men kender de historien?

Uber bør forbydes at bedrive virksomhed i Danmark, mener et flertal af danskerne ifølge en undersøgelse i Avisen.dk. Men kender de historien? Se talen om Uber her.

Det mener 61 procent af lønmodtagere på baggrund af en dom i sommer, hvor seks chauffører blev dømt for ulovlig kørsel. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for LO, skriver Avisen.dk.

Andre 17 procent af lønmodtagerne mener ifølge LO-undersøgelsen, at lovgivningen bør ændres, så Uber kan fortsætte sine tjenester uden at leve op til de krav, der i dag er til taxa-kørsel. 22 procent svarer 'ved ikke'.

Justitsminister Søren Pind (V) sagde tirsdag i et samråd i Folketingets Retsudvalg, at han vil afvente, at selve virksomheden Uber sættes på anklagebænken, inden han 'sætter ind'.

I LO raser næstformand Nanna Højlund over, at justitsministeren ikke gør mere for at stoppe Uber.

- Det er en hån mod alle de andre chauffører, der overholder loven og betaler deres skat, siger Nanna Højlund til Avisen.dk.

Københavns Byret fastslog i juli, at Uber-kørsel uden de fornødne tilladelser efter taxilovgivningen er ulovlig. Alligevel fortsætter chaufførerne fra den kontroversielle samkørselstjeneste med at køre i København, noterede Søren Pind under samrådet. Siden byrettens afgørelse i juli er yderligere 47 personer sigtet for overtrædelse af taxilovgivningen. Dermed er i alt 89 personer nu sigtet for ulovlig taxikørsel via Uber.

- Byretten har allerede afgjort, at der er tale om piratkørsel. Så det er en politisk prioritering, om man vil sætte ekstra mandskab på gaderne for at stoppe den meget omfattende ulovlige Uber-kørsel, der jo er dybt konkurrenceforvridende over for taxa-chauffører, der overholder reglerne, og som får en ordentlig løn og betaler deres skat, fastslår Nanna Højlund.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra Uber, som ikke er vendt tilbage.

Undersøgelsen fra LO er gennemført blandt 1.224 lønmodtagere, der er medlemmer af LO eller konkurrerende forbund. Undersøgelsen er gennemført i perioden 23. august - 1. september.

 

Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.