Nye beskæftigelsestal: Staten ansætter flere

Staten fortsætter ifølge de nye beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik med at udvide antallet af ansatte. Dermed er staten den eneste offentlige sektor, som i dag har flere fuldtidsansatte end da Lars Løkke rykkede ind i Statsministeriet.

De nye beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik viser, at regeringen selv har meget svært ved at leve op til sit motto om, at den offentlige sektor skal køre længere på literen.

Mens kommunerne i dag har knapt to procent færre ansatte end da Venstre overtog ledelsen af Danmark i juni 2015, så har staten 0,5 procent flere.

Læs flere historier om økonomi

NB-Økonomi er Danmarks førende nicheportal inden for økonomisk politik. 

Det udgives af Arne Ullum og deler udvalgte historier med læsere på DenOffentlige.

Prøv deres nyhedsbrev gratis

Og det værste for regeringen er, at staten siden VLAK-regeringen tog over i november 2016 har øget sit personaleforbrug med 0,7 procent. Regionerne har i perioden haft en flad personaleudvikling med et meget lille fald det seneste kvartal.

Den bagvedliggende årsag til væksten i staten er blandt andet, at Politiet ifølge Rigspolitiets HR data er blevet udvidet med cirka 1500 flere medarbejdere i perioden, samtidig med at regeringen ikke evnet at spare tilsvarende på andre områder i staten.

Samlet er der 6.813 færre offentligt ansatte

Samlet set er regeringen dog lykkedes med at få færre offentligt ansatte. Der var i andet kvartal 2018 6.813 færre offentligt ansatte end da Lars Løkke rykkede ind i statsministeriet i sommeren 2015. Men det skyldes ene og alene at kommunerne har skåret 7.996 fuldtidsmedarbejdere i perioden.

 

Emneord: NB Økonomi, Danmarks økonomi, Offentligt ansatte, Statsansatte, Statsligt ansatte, Danmarks Statistik, 240818, Lars Løkke Rasmussen, Nulvækst, Offentlig vækst
NB Økonomi på DenOffentlige.dk NB-Økonomi er Danmarks førende nicheportal inden for økonomisk politik. Portalens formål er at sikre aktørerne i den økonomiske politik substantiel information om finanspolitik, offentlig økonomi,...
Aktivitet: Artikler: 8 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.04.19 Infrastruktur
  Markant flere ældre udfordrer kommunernes økonomi

  De kommunale regnskabstal for 2018 viser, at kommunerne er pressede, både når det handler om at sikre kernevelfærden og at skabe rammerne for moderne og god velfærd. Og udfordringen bliver yderligere forstærket de kommende år, når antallet af plejekrævende ældre vokser.

 • 24.08.18 Infrastruktur
  Lejlighedssalget rykker ud af København

  Antallet af solgte ejerlejligheder i 2018 ligger ikke blot under sidste års niveau. Andelen af salg i hovedstadsområdet er også faldet markant. For fire år siden blev 50 pct. af handlerne lukket i landsdelen København by, mens det nu gælder 38 pct.

 • 12.03.18 Politik
  Regeringen: Privat lønudvikling er 8,6 procent

  Det er halve sandheder, når arbejdsgiverne påstår at deres ”tilbud” vil give lønstigninger til offentligt ansatte, der lægger sig op af de privates.

 • 08.03.18 Politik
  Lockout vil ramme almindelige danskere hårdt

  Lønmodtagerne ønsker en løsning for alle – ikke en lammende konflikt ! Med sine voldsomme lockout-varsler ved en kommende storkonflikt risikerer de offentlige arbejdsgivere at sætte hele den danske model på spil.

 • 02.03.18 Politik
  Vores mål er en aftale, men det ser svært ud!

  De statsansattes forhandlere arbejder stadig for en overenskomstaftale efter orienterende møde i Forligsinstitutionen i dag. Men det ser svært ud, siger topforhandler Flemming Vinther.