Nye boligtal: Nu falder huspriserne

For første gang i seks måneder viser Boligsidens Markedsindeks et fald i huspriserne. Det er samtidig første gang i tre år, at en september måned byder på prisfald.

Huspriserne steg hver eneste måned fra februar til august, men nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at udviklingen er vendt, og at priserne er faldet fra august til september. Den udvikling er atypisk, idet priserne i 2015 og 2016 steg i årets niende måned.

”En kvadratmeter hus i Danmark koster nu 13.411 kroner, og det er 0,2 procent lavere end i august. I sig selv ikke et fald der ryster boligmarkedet, men et fald der afviger fra den tendens, vi har kendt de sidste år. Og sammenholdt med de normale sæsonforhold kan det betyde, at vi forventer at se prisfald resten af året,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

At huspriserne nu falder, skyldes flere ting, men der er to primære årsager, påpeger Birgit Daetz.

”Der har været kraftig aktivitet på markedet, idet der blev solgt godt 3.000 huse mere i de første otte måneder af 2017 end i samme periode i 2016, så markedet ser ud til at være mættet. Og så er priserne allerede steget små fire procent i år, så vi har nået et punkt, hvor priserne regulerer sig selv, og det er et sundhedstegn.”

Prisstigninger på Sjælland er gået i stå
Det er især i Region Hovedstaden og i Region Sjælland, at boligpriserne har været på himmelflugt de seneste år. Men tallene for september viser, at det er her, huspriserne nu flader ud.

”Priserne på huse i Region Sjælland er steget rigtig meget, fordi priserne i Region Hovedstaden har været så høje, at folk har søgt ud på hele Sjælland for at finde et hus, der passer bedre til deres økonomi. Det har ført til prisstigninger på huse på hele Sjælland i løbet af 2017, men den udvikling er nu bremset,” siger Birgit Daetz.

Stabile årsændringer
Der er dog ingen grund til at tro, at de flade vækstkurver på Sjælland og de faldende huspriser skyldes, at vi er på vej ind i en tid med massive prisfald.

”Ja, priserne på villaer og rækkehuse falder, men vi ser samtidig, at priserne på ejerlejligheder, dog i mindre grad end tidligere, fortsat stiger. Tager vi det lidt længere sigte på, kan vi se, at huspriserne det seneste år et steget små fire procent, og at ejerlejlighederne er steget cirka ni procent. Disse årsændringer har ligget stabilt i halvandet år, så derfor er der foreløbig tale om små udsving. Men det er udsving, som gør det ekstra interessant at følge udviklingen de kommende måneder,” siger Birgit Daetz.

Se kvadratmeterpriser på villaer/rækkehuse samt ændring fra måned til måned og år til år.

Øvrige nøgletal:

- Priserne på ejerlejligheder i Danmark stiger med 0,6 % fra august til september og ligger nu på 25.998 kroner. Ejerlejlighederne stiger desuden i Københavns Kommune for 21. måned i træk.

- Salgstiden på villaer og rækkehuse er steget 7,2 % i Region Nordjylland. Den er faldet i alle øvrige regioner. Den gennemsnitlige salgstid for hele landet er 168 dage.

- Kvadratmeterprisen på et fritidshus er steget til 15.085 kroner. Den er størst i Region Hovedstaden (18.709 kroner) og lavest i Region Sjælland (13.327 kroner).

Kontakt:
Kommunikations- og pressekonsulent Simon Møbjerg Sørensen, mail: [email protected], mobil: 40267053. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Emneord: Boligsiden, Boligmarkedet, Hussalg, Huspriser
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også